Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a 'sanatçı müsveddesi' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sanat ve edebiyat dünyası tepki gösteriyor.
Tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın siyasi iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmelerinin ardından soruşturma başlatılmasına müzik ve edebiyat dünyasının önemli temsilcileri tepki gösterdi.

Twitter hesabından yayınladığı mesajlarla Erdoğan'ın 'Sanatçı müsveddesi' sözlerini eleştiren müzisyen Burhan Şeşen, "Sanatçı’nın en hasına 'sanatçı müsveddesi' diyeceksin sonra da sanat’ta niye geri kaldık diye yerineceksin...Ver mehteri" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a yönelik üslubunu da eleştiren Burhan Şeşen, diğer mesajında, "Metin Akpınar her zaman sevgiyle saygıyla anılacak.Tarih ikinizden de söz edecek ama birinizden nefretle...Birinizden sevgiyle...Sizi hatırlamamak için Akpınarı unutmamak için" ifadeleri kullandı.
ATAOL BEHRAMOĞLU: AKPINAR VE GEZEN'İN SÖZLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM
'Sanatçı müsveddesi' sözleriyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e hakaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Erdoğan'ın emriyle iki sanatçıya soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na tepki gösteren şair Ataol Behramoğlu, katıldığı canlı yayında, "Metin Akpınar ve Müjdar Gezen'in sözlerinin altına imzamı atarım" dedi.
Tele 1'de katıldığı programda, iki sanatçı için imza kampanya başlatacağını açıklayan Behramoğlu, "Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözlerinin altına bende imzamı atıyorum ve yarından itibaren bir imza kampanyası başlatacağım"dedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sanatcilardanmujdatgezenvemetinakpinarsorusturmasinatepkih115216.html
Sedat Peker'den özür paylaşımı58 izlenme
The Marmara hakkında yeni iddia: Darp edilen kadınların görüntüleri saklandı90 izlenme
Allah herkese PTT gibi ortak versin!33 izlenme
Yenidoğan skandalına adı karışmıştı: Yasa tanımayan AKP'liye CHP'li belediyeden ceza33 izlenme
Bu nasıl sınav! 80 sorudan 40 tanesinin yanıtı ‘A’ şıkkı çıktı!66 izlenme
Bin 500 yıllık Ayasofya’ya dükkân muamelesi: Kapısına kepenk taktılar!87 izlenme
Al sana af! 1 hafta önce tahliye oldu, restoran basıp rastgele 2 kişiyi öldürdü!36 izlenme
Darısı Türkiye'nin başına: İki ülke göçmenler konusunda anlaştı41 izlenme
Edirne'de ormanlık alanda mangal yakmak isteyen aileyi vatandaş böyle uyardı: "Yaktırmıyorum mangal. Gel ben sana pişireyim etleri, burada ateş yakmayın"
LPG’ye büyük zam! Zam pompa fiyatına da yansıyacak!
Gezi'de tutuklanan Can Atalay'ın gaz fişeğiyle vurulmasına takipsizlik!
İnanılmaz iddia! Kılıçdaroğlu'nun A takımından eski müdürüne 'bir yıl partiyi yöneteceğiz' telefonu