Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağışlar, Samsun'un doğu ilçelerini de olumsuz etkiledi. Özellikle Salıpazarı, Terme ve Çarşamba'nın kırsal mahalleleri selden etkilendi.

Terme'de şehir merkezindeki dükkanlar ve evler 1 metreye kadar su altında kaldı. Terme Sanayi Sitesi ise selden en çok etkilenen yerlerden birisi oldu. Esnaflar, dükkanlarındaki suları çıkartmaya sokaklarda kayıkla yolculuk ederek gitmek zorunda kaldılar.
40 yıldır ilk defa sanayinin bu kadar fazla etkilendiğini ifade eden Terme Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Aydın, “Büyük bir afet yaşadık. Bu zamana kadar sanayide böyle sel görülmedi. Akşam başlayan yağmur, Salıpazarı'ndan gelen sel sularının da etkisiyle Terme sular altında kaldı.
Biz bu sanayide yıllardır aynı sorunu yalıyoruz. Alınması gereken bazı tedbirler var. Gelecekte bu tür problemleri tekrar yaşamamak için, gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Tüm Terme halkına geçmiş olsun diyorum” dedi.
Sanayide kayıkla ulaşımlarını sağlayan esnaf ise yetkililerin sellere karşı önlem alması gerektiğini ifade ederek, yardım istediler.
Emekliler dikkat! 'Enflasyonla mücadele' tuzağı34 izlenme
Bu görüntüleri A Haber'de göremezsiniz! 2020 Türkiye'sinde AKP'li belediye vatandaşa tankerle su dağıttı!95 izlenme
Melek Mosso'dan AKP'li Başkanvekiline ders gibi cevap12 izlenme
TRT, İmamoğlu reklamlarını parasıyla bile yayınlamıyor!24 izlenme
Seçil Erzan davasında yeni perde: Tefeciler hem mağdur hem sanık oldu35 izlenme
Bu gece yarısından itibaren benzinde 1,04 lira indirim bekleniyor.35 izlenme
Erdoğan Sisi ile tokalaştı, sosyal medya Erdoğan'ın bu açıklamalarını hatırladı37 izlenme
Miçotakis: AB, mülteci sorununu çözmek için Türkiye'ye yeni ekonomik destek sağlayabilir37 izlenme
Erdoğan’ın başdanışmanı hakkında flaş iddia
Kim bu provokatörler? Atatürk’e hakaret içerikli gönderiye 33 bin beğeni geldi!
Katil Semih Çelik’e benzetilen gencin isyanı: “Kız arkadaşıma ‘Sizi ne zaman haberlerde göreceğiz?’ diyorlar. Bana katil muamelesi yapıyorlar. İnsanları tanımadan lütfen yargılamayın”
Burcu Köksal ‘Her yerde kamera var’ demişti, Afyonkarahisar Belediyesi’nde ‘böcekli oda’ ilk kez görüntülendi