AKP’li Şamil Tayyar, aralarında ünlü spikerlerin de bulunduğu kişilere yönelik yürütülen uyuşturucu operasyonu hakkında bir kez daha açıklama yaptı. Tayyar, operasyon kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un da tutuklandığını belirterek, dosyaya dair değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
Tayyar, daha önce katıldığı bir televizyon programında dosyada Mehmet Akif Ersoy’dan daha ağır iddialarla anılan bir kişi bulunduğunu öne sürmüş, ancak isim vermemişti. Bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çeken Tayyar, söz konusu ismin tanınan biri olduğunu söylemiş ve işlem yapılmaması halinde sürecin “siyasi operasyon” tartışmalarına yol açabileceğini ifade etmişti.
Kendisine bu isimle ilgili çok sayıda soru yöneltildiğini belirten Tayyar, yanıtın "Cevabı gizli tanık ifadesinde var" sözleriyle dosyadaki gizli tanık anlatımında bulunduğunu belirtmişti.
Tayyar, son paylaşımında iddialarını genişleterek dosya incelemesi sonrası bağlantıları birleştirdiklerinde uyuşturucu kullanımının “keyif” sınırını aştığını savundu. Tayyar’ın açıklaması şöyle:
"Mehmet Akif Ersoy eksenindeki uyuşturucu soruşturmasında masumiyet karinesi ve aile hukukunu gözeterek dosyanın içeriğine girmiyoruz. Ancak. Özel hayat diyerek kenarından dolaştığımız dosyayı detaylı inceleyip bağlantıları birleştirdiğimizde sapkın ilişkiler ve uyuşturucu kullanımının, ‘keyif’ boyutunu aştığı görülüyor.
Devlet, siyaset, ticaret ve yargı dünyasını etkileyerek haksız kazanç temin ettikleri, yargı, bürokrasi ve medyada kadrolaştıkları anlaşılıyor.
Önemli kamu kurumundaki başkan yardımcısı, sevgilisini kuruma aldırıyor.
Bir başkası, TV sunucusu sevgilisine bir kamu kurumundan sembolik rakamla ev kiralıyor.
Üst düzey medya yöneticisi, yargıdaki işleri için yanına bu sunuculardan birini alarak hakim ve savcıları ziyaret ediyor.
Bir diğeri, alem esnasında önemli devlet yöneticilerini görüntülü arayarak yanındaki kadınlara güç gösterisi yapıyor.
Üzülerek ifade ediyorum, kimileri külliye programına ödül olarak yazılıyor.
Bu ilişkilere göre ekranlar paylaştırılıyor, konuklar belirleniyor, politikalar şekillendiriliyor.
Gözaltındaki varlıklı isimlerle ekipteki hukukçular üzerinden bağlantı kurularak milyon dolarlık anlaşmalar yapılıyor.
Hem yerel hem merkezi iktidarla eş zamanlı flört ediliyor. Farklı siyasi eğilimleri temsil etseler de yukarıdaki sebeplerde birleşiliyor.
Velhasıl. Mevzunun yargı boyutu bir yana, siyaset kurumunun çok yönlü arınma sürecini başlatması konusundaki ısrarımız bundandır. Zira, çürüme lokal değil tüm bünyeyi tehdit ediyor."
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a çok sert sözler: "Buradan ilan ediyorum…"33 izlenme
MHP’de İzzet Ulvi Yönter depremi! Önce sert mesaj sonra istifa33 izlenme
Emekli maaşı için gözler ondaydı: Erdoğan 20 bin lirayı yeterli gördü29 izlenme
Enflasyonun ezdiği vatandaş vatandaş borca battı!55 izlenme
Banka kârları sınırlı arttı, komisyon gelirleri patladı39 izlenme
Yakalama kararı verilen Antalya İl Emniyet Müdürü teslim oldu38 izlenme
Zafer Çağlayan bakın nerede ortaya çıktı!673 izlenme
Gencin konuşması gündem oldu: "Bu ülkenin gençlerinin umutlarını, mutluluğunu çaldınız"51 izlenme
Son anket açıklandı: İttifakların yarışı son sürat devam ediyor
Özgür Özel, 10.9 km'lik metro hattının 2. etabının test sürüşüne katıldı: "İmamoğlu engel olanlara inat icraatlarıyla sesini duyurmaya devam ediyor"
Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden istifa etti!
Zararı millete hediyesi liderlere