Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hekimler söz konusu yönetmeliğe tepki gösterirken 567 Kasım'da grev kararı aldı.
Hastanelerde yaşanan randevu krizinin önüne geçmek için hayata geçirildiği öne sürülen yönetmeliğin bilimsel temellerden uzak olduğunu ve muayene sayısına dayalı teşvik ödemesinde ısrar edilmesinin koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına aykırı olduğu savunan hekimlerin yönetmeliğe tepkisi sürüyor.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TabipSen, Hekimsen ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ile yönetmeliğin yürürlüğe girmesine tepki olarak Türkiye genelinde 567 Kasım tarihlerinde iş bırakma kararı aldı.
AHEF, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için davada açmıştı.
AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, yönetmeliğe ilişkin daha önce yaptığı açıklamada “Biz hastalarımıza bilimsel temellere dayalı özgürce sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Sayılarla, formüllerle değil. Sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor. Bizler hem hastalarımızla hem de sistemin zorlukları ile boğuşurken fiziksel ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalıyoruz. Şiddet sadece bizlere değil, sağlık sisteminin tamamına zarar veriyor. Yönetmeliği kabul etmiyoruz. Mobbing niteliğindeki bu tasarıdan bir an önce vazgeçin. Mesleğimizin, halkımızın ve aile hekimliği geleceğimizin savunucusu olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Haklı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Soyguna karşı dava yağıyor22 izlenme
Ferrero Trabzon'daki fındık fabrikasını kapattı, 300 işçi işsiz kaldı!437 izlenme
Kanada'da enflasyon %0,03 arttı, hırsızlıklar başladı! Bir grup, deterjan şişesinin yarısını boş görünce böyle doldurdu48 izlenme
İzmir Seferihisar'daki yangında son durum145 izlenme
Erdoğan ekonomistleri hedef aldı, ENAG Başkanı ekonomistten yanıt geldi!48 izlenme
CHP’li İlhan Cihaner’in acı günü132 izlenme
Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanı mı oldu?44 izlenme
Bir AKP klasiği! 1 personeli 7 yöneticisi olan şirkette Yönetim Kurulu'na bir yılda yüz binlerce lira ödendi!50 izlenme
Bilal Erdoğan'ın “dayı” dediği Fatih Çıtlak "postnişin" sınavına katılan tek kişi oldu, 100 tam puan aldı!
Dipsiz Göl’ün kurutulmasında Danıştay, valinin soruşturulmasına izin verdi!
İşte o hainler: Üs bölgesine saldıran teröristlerde Amerikan teçhizatı
Terminaller seçmenlerle doldu taştı, dönüş için yer kalmadı!