İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "kent uzlaşısı" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın bugün, Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verildi.
Polat, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki hastanede, sağlık durumunun ceza infaz kurumunda kalmasının elverişli olup olmadığının tespiti için kurul karşısına çıktı. Kurul, Polat'ın Adli tıp Kurumuna sevk edilmesini kararlaştırdı.
Polat'ın avukatı Erkam Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Polat'ın tahliyesi için itiraz dilekçesi verildiğini söyledi.
Erdem'in paylaşımı şu şekilde:
"Mahir Polat’ın cezaevi koşullarında kötüleşen sağlık durumu nedeniyle tahliyesi için itiraz dilekçemizi verdik. Dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, müvekkilimiz 29 Mart 2025 tarihinde 2411’e çıkan tansiyonu nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmış ve Bt görüntüleme anjiyo işlemi yapılmış olmasına rağmen tahliye edilmemiştir.
Hipertansiyon durumu, gece ve gündüz tansiyon farklılıkları ve daha önce geçirdiği anjiyolar sonucu stent takılmış olması, beyin kanaması riskini devam ettirmektedir. Mevcut sağlık raporları, tutukluluğunun sağlığı üzerinde ciddi riskler oluşturduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Bu nedenle adli kontrol tedbirleri uygulanarak acilen tahliye edilmesini talep etmekteyiz.
Sürecin hukukun temel ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesini bekliyor, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

Yerel seçimlerin hemen öncesinde İBB'nin park alanı AKP'li belediyeye verilmiş!45 izlenme
İrfan Değirmenci'ye tanzim satış kuyruğunda saldırı !2588 izlenme
Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sındırgı'da bir bina yıkıldı!46 izlenme
Bir doktor daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi87 izlenme
Reel efektif döviz kuru mayısta gerilemeye başladı37 izlenme
Yurt dışı çıkış harcına zam geldi13 izlenme
Akbelen'de köylü kadın karşısında duran jandarmaya tek başına direndi40 izlenme
Antalya’da kimliği belirsiz kişiler, caretta caretta yuvasının kafesini yana kaydırıp üzerinde mangal yaktı!33 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.604 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.044.936'ya, can kaybı da 43.311’e yükseldi!
Bakan Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 373.154’e, can kaybı 10.177’ye yükseldi!
Trump'ı yalanlayan görüntüler ortaya çıktı! İran'da vurulan ilkokuldaki 165 çocuk böyle ölüme gitti
AKP'den sosyal medya için "RTÜK" hazırlığı! Tek tek denetlenecekmiş