Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsünün Türkiye’de ilk kez görüldüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından doğrulandı.
Bakan Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
* Süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşular gerekli tedbirleri almadılar.
* Dünya ile ilişkimizi kesseydik şu an karşınızda olmazdım.
* Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bir vatandaşımızın Corona virüsü testi pozitif çıktı.
* Corona virüsü hastamız erkek. Genel durumu iyi. Akrabaları gözetim altına alındı. Hastamızın Avrupa geçmişi var.
* Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır.
* Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Karantinaya alınmış bir hasta tüm toplumu tehdit edemez.
* Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır.
* Ben şeffaf bir şekilde bugüne kadar bu süreci götürmeye çalıştım. Ve bugün bu saatte açıkladım, yarın sabah da açıklayabilirdim.
* Özellikle altını çizerek ifade ettiğim bir şey oldu, hasta mahremiyeti. Ve bu dönemde bir ili, bir bölgeyi veya bir hastaneyi gündemde tutmanın doğru olmadığına inanıyorum.
* Ben bu kadar net size ifade ediyorum. Zaten bununla ilgili bilgiler, uluslararası boyutuyla bildirilmiş olacak. Bunu da anlayışla karşılayın.
Özgür Demirtaş video çekip ‘faiz’ kararına ateş püskürdü! 'E hani Nas, hani? Hangisi günah...'63 izlenme
Ruslar Luhansk’ta sivillerin saklandığı bir okulu bombaladı! Luhansk Valisi Gayday 'Okula düzenlenen hava saldırısında 60 kişi öldü'51 izlenme
CHP'den çok kritik göç uyarısı "6.5 milyon Afgan kapımıza gelecek!"41 izlenme
Avrupa’da birinci dünyada dördüncü! Ama maaşıyla!127 izlenme
Muharrem İnce'den yerel seçim açıklaması557 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Hadi Özışık 'ağlamaya' başladı43 izlenme
Türkiye ikinci sırada! Yüzde 33 artış!155 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bu sınırı aşan kredi kartı limitlerinin tamamı düşürülecek15 izlenme
Diyanet Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andı!
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken ‘ihale’ açıklaması!
Muharrem İnce'nin sahte kasetini AKP trolünün yayınladığı ortaya çıktı! Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabı da o kullanıyormuş
Halil Konakçı'dan tartışma yaratan sözler: "Yalaka, onursuz, imansız herifler. Sakallı, başı kapalı bir aile. Yahudi'yi destekliyor"