Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara Suriye ve Libya’dan yasa dışı silahlı grupların gönderildiğini öne sürdü.
Açıklamada, “Suriye ve Libya dahil olmak üzere dışarıdan yasa dışı silahlı gruplara bağlı savaşçılar, doğrudan çatışmalara katılmak üzere Dağlık Karabağ’da konuşlandırılmaktadır. Bu durumdan derin endişe duymaktayız” ifadelerine yer verildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı ilgili tüm ülkeleri “yabancı terörist ve paralı askerlerin çatışmalarda kullanılmasını önlemeye” çağırdı.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’DAN YALANLAMA
Ermenistan ve Dağlık Karabağ’daki Ermenistan destekli yönetim, Türkiye’yi Azerbaycan’ı savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları, asker ve paralı askerlerle desteklemekle suçlamıştı.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Türkiye’nin Suriye’den çektiği 300 dolayında paralı askeri Dağlık Karabağ’a gönderdiği iddiasında bulunmuş, çoğu ‘Sultan Murad’ ve ‘ElEmşad’ fraksiyonlarından oluşan Türkiye destekli 300’den fazla savaşçının Afrin’den Dağlık Karabağ’a taşındığını öne sürmüştü.
Bu iddialar Türkiye ve Azerbaycan tarafından yalanlanmıştı. İddiaları geri çeviren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni paralı askerlerin Ortadoğu’dan çekilerek Dağlık Karabağ’a getirildiği iddiasında bulunmuştu.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Türkiye'nin Azerbaycan'a silah yardımı yaptığı ve cihatçı grupları bölgeye gönderdiği şeklindeki iddiaları yalanlamıştı.
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: "7 Kasım tarihinde..."161 izlenme
Tarım Kredi’de fiyat 3 kat arttı9 izlenme
İmamoğlu'nun "Bilirkişi Davası" ertelendi11 izlenme
Kıyamet dizisinin başrolünü oynayan Pınar Deniz'den büyük gaf: Ezan çalıyor22 izlenme
AKP'nin kalesi Konya'da esnaflar yine sokağa çıktı! 'Dayanacak gücümüz kalmadı! Korku devleti yarattılar, bıktık artık bıktık!'73 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Bu suskunluk teslimiyettir'13 izlenme
Mansur Yavaş’a saldırı ihbarı!279 izlenme
Esnaf sorunlarını CHP heyetine anlatıp isyan etti! 'Kendimize bakamıyoruz!'41 izlenme
Merkez Bankası açıkladı: İşte dolar, faiz ve enflasyon tahmini
İsmail Saymaz 'Sedat Peker'in Burhan Kuzu ile ilgili iddiaları büyük ölçüde doğruluk içeriyor'
Posta Gazetesi’nden skandal: Atatürk diye badem bıyıklı başka birinin fotoğrafını koydular
Ekonomik kriz bu sefer Erdoğan'ın en yakınında!