Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'yı Rusya topraklarındaki tesislere sabotaj girişimleri konusunda tehdit etti. Sözcü'de yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Rusya topraklarındaki tesislere sabotaj ve bombardıman girişiminde bulunduğunu öne sürerek, “Ukrayna birliklerinin Rusya topraklarındaki nesnelere yönelik sabotaj ve saldırı girişimlerini görüyoruz. Bu tür olayların devam etmesi halinde Rus Silahlı Kuvvetleri, Kiev de dahil olmak üzere şimdiye kadar uzak durduğu karar alma merkezlerini vuracak” dedi.
Rus ordusunun Ukrayna'daki faaliyetlerine de değinen Konaşenkov, “Mariupol şehrinde bulunan ticari liman, Nazi oluşumu ‘Azov’ militanlarından tamamen kurtarıldı. Naziler tarafından limandaki gemilerde rehin tutulan yabancı uyruklu kişiler de dahil olmak üzere tüm rehineler serbest bırakıldı. Kentte bulunan Ukrayna askeri birliklerinden ve Azov'dan geri kalanlar bloke edilerek kuşatmadan kaçma fırsatından yoksun bırakıldı” ifadelerini kullandı.
Rus ordusunun yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusuna ait 36 askeri nesneyi yok ettiğini kaydeden Konaşenkov, “Özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana (Ukrayna'ya ait) 130 uçak, 103 helikopter, 244 uçaksavar füze sistemi, 447 insansız hava aracı, 2 bin 173 tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 243 çoklu roketatar, 937 saha topçu silahları ve havanlarının yanı sıra 2 bin 82 adet özel askeri araç imha edildi” dedi.
Bütçeye seçim darbesi! Fatura yine vatandaşa kesildi58 izlenme
Yandaş A Haber'in, İBB'yi kötülemek için yaptığı yalan haberi kendi kamerasına yakalanan 'çamaşır makinesi' bozdu!133 izlenme
İYİ Parti yargı krizini ve hükümetin Anayasa Mahkemesi'ne yönelik anayasa değişikliği talebini nasıl değerlendiriyor?38 izlenme
İşte Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişinin perde arkası: Her şey 'İzmir rüyası' ile başlamış...17 izlenme
Balıkesir’de isyan: Böyle bir adalet ve böyle bir hukuk olur mu?431 izlenme
Endonezya'nın Bali adasında 170 liraya yiyeceğiniz yemeği Türkiye'de kaça yersiniz? Türk gezgin anlattı: "Ben kendi ülkemde kaıklanmaktan bıktım!"35 izlenme
Din eğitimi, afet yönetimini solladı30 izlenme
Kreşlerde bile mescit açacaklar41 izlenme
Millet geçim derdinde, AKP'li belediyeden Millet Bahçesinin içine 16 milyon TL’lik mutfak!
'YSK kararları hiçbir merciye götürülemez !' dediler, ama ortaya referandumu iptal ettirecek bir belge çıktı !
CHP’li Belediye Halk Gıda açtı: Ucuz et izdihamı!
Tek dertleri Cumhuriyet! ‘Laiklik İhlalleri’ raporunda yok yok…