Anasayfa1
25 Mart 2026 ( 11 izlenme )
Reklamlar

Rusya'dan kritik 'gübre' hamlesi; ihracatı resmen durdurdu


Dünyanın en büyük gübre üreticileri arasında yer alan Rusya, amonyum nitrat gübre ihracatına yasak getirdi. Hürmüz Boğazı'nın kapalı olmasıyla birlikte söz konusu hamlenin tarımsal maliyetleri artırması bekleniyor.


Rusya, küresel gübre piyasasını yakından ilgilendiren kritik bir karara imza attı.

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kısıtlamanın 21 Mart 21 Nisan arasında yürürlükte olacağı bildirildi.

Kararın temel gerekçeleri arasında ise iç piyasada arz güvenliğini sağlamak ve yerli çiftçiyi korumak olduğu belirtildi.

BENZER ADIM GELEBİLİR

Bakanlık, gerek duyulması durumunda "azot bazlı" diğer gübre türlerinde de benzer adımların atılabileceğinin sinyalini verdi.

Rusya’nın bu hamlesi ve artan enerji maliyetleri gübre fiyatlarını arttırma riski taşıyor.

Hürmüz Boğazı'nın fiilen kapalı olması küresel gübre piyasalarını doğrudan etkilemeye devam ederken, dünya genelinde tırmanan fiyatlar tarımsal maliyetlerin artmasına yol açıyor.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Pazara ateş düştü! "Etiketleri görünce aklım başımdan gidiyor…" Sağlıkta devrim yaptığını iddia eden AKP, vatandaşı hastane kuyruklarına mahkum etti ! Kuran kursunda cinsel istismara önce 9 yıl hapis, sonra tahliye! Abdurrahman Dilipak sonunda itiraf etti 'Aramızda namussuzlar da var !'