Akkuyu Nükleer Santrali'ni gelecek yıl Türkiye'ye teslim edecek olan Rusya, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için görüşmelere başlandığını duyurdu.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye ile Sinop’ta nükleer güç santrali inşa edilmesine yönelik müzakerelere başladıklarını açıkladı.

Lihaçev, Rus devlet kanalı Rossiya24’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ikinci nükleer güç santralini Sinop’ta inşa etmeyi planladığını dile getirdi.
Sinop’un, nükleer konusunda çalışma yapan herkes tarafından bilinen, 4 güç üniteli büyük bir nükleer santral inşası için cazip bir nokta olduğunu anlatan Lihaçev, “Büyük bir nükleer santralin gelecekteki varlığını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının şekillendirilmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık.” dedi.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS’ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010’da imzalanmıştı. Akkuyu’da yapılacak santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. İlk reaktörün 2023’te işletmeye girmesi bekleniyor.
Sinop nükleer santral inşası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin görüşmesinde dile getirilmişti.
Yeniçağ
Katil Semih Çelik’in gizemli odasındaki özel eşyalarının şifreleri75 izlenme
Kamu işçisine zamda ikinci teklif tarihi ne zaman? Masadaki zam oranı ortaya çıktı20 izlenme
İsrail'in alıkoyduğu Türk milletvekilleri cezaevine götürülecek!14 izlenme
Silahlı Suriyeliler, kız arkadaşını taciz ettikleri engelli Türk gencini sopalarla darp ettiler!41 izlenme
Çakıcı'dan 'Pontus' benzetmesi yapan Göksu'ya: Şerefsiz, satılık köpek!291 izlenme
Kur korumalı mevduat freni patladı: Dolar zirvede, bütçede kara delik!40 izlenme
Sokak röportajında Erdoğan’ı eleştiren CHP üyesi gözaltına alındı31 izlenme
Sağlık çalışanı hastanede katledilmişti: Tepki çeken vali, katliamın ardından yemeğe katılmış!42 izlenme
Fatih Altaylı Erdoğan'ın basketbol videosundaki gizli detayı açıkladı
İstanbul'da 33 yaşındaki genç kadın koronavirüsten hayatını kaybetti!
SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı Erdoğan'ı kızdıracak anketi açıkladı: "Halkın yüzde 60'ı erken seçim istiyor!"
Belediye istiyor, kaymakamlık vermiyor: Atatürk ismi mahkemelik oldu