Akkuyu Nükleer Santrali'ni gelecek yıl Türkiye'ye teslim edecek olan Rusya, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için görüşmelere başlandığını duyurdu.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye ile Sinop’ta nükleer güç santrali inşa edilmesine yönelik müzakerelere başladıklarını açıkladı.

Lihaçev, Rus devlet kanalı Rossiya24’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ikinci nükleer güç santralini Sinop’ta inşa etmeyi planladığını dile getirdi.
Sinop’un, nükleer konusunda çalışma yapan herkes tarafından bilinen, 4 güç üniteli büyük bir nükleer santral inşası için cazip bir nokta olduğunu anlatan Lihaçev, “Büyük bir nükleer santralin gelecekteki varlığını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının şekillendirilmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık.” dedi.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu NGS’ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010’da imzalanmıştı. Akkuyu’da yapılacak santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. İlk reaktörün 2023’te işletmeye girmesi bekleniyor.
Sinop nükleer santral inşası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin görüşmesinde dile getirilmişti.
Yeniçağ
Gülistan Doku’nun yakın arkadaşına ne oldu?31 izlenme
Azerbaycan Ermenistan'ın hava savunma füze sistemini vurdu !497 izlenme
2024 yılında çalışanlardan toplam 10 milyar üzerinde vergi alınmış! Uzman isim tek tek hesapladı39 izlenme
İşgal yaş sebze meyve ihracatçısını da vurdu42 izlenme
AKP'den seçim yatırımı! Milyonlarca kaçak binaya böyle tapu verilecek!290 izlenme
AKP'ye geçen vekilin fabrikasına 'polis koruması' iddiası48 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Hastalığın en üst seviyeye ulaşması an meselesi111 izlenme
Taksim saldırısıyla ilgili 8 kişi daha gözaltına alındı!55 izlenme