Rusya'nın en zengin isimlerinden biri olan ve Batı'nın yaptırım listesine aldığı Tinkoff Bank'ın kurucusu Rus oligark Oleg Tinkov, Instagram'da yaptığı açıklamada, Kremlin’in Ukrayna’yı işgal kararına yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.
Rus halkının büyük bölümünün Ukrayna’daki savaşa karşı olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Tinkov, “Bu çılgınca savaştan fayda sağlayan tek bir kişi bile görmüyorum! Masum insanlar ve askerler ölüyor” ifadelerini kullandı. Tinkov, “Elbette Z harfleri çizen moronlar var, ama her ülkenin yüzde 10'u morondur. Rusların yüzde 90'ı savaşa karşı” diye yazdı.
Tinkov, “Kremlin yetkilileri kendilerinin veya çocuklarının bu yaz Akdeniz'e gidemeyecek olmasından dolayı şok yaşıyor. İş insanları mülklerinin kalanını kurtarmaya çalışıyor” dedi. Rusya'daki “nepotizmi ve dalkavukluğu” eleştiren Tinkov, “Ülkedeki her şey b.k gibiyken ordu nasıl iyi olabilir. Sabah ayık kafayla kalkamayan generaller şimdi ordularının b.k gibi olduğunu gördü” ifadelerini kullandı.
Daha önce Rusya’dan taşınan Tinkov, mesajının sonunda İngilizce olarak “Sevgili Batı, lütfen Putin’e daha fazla rezil olmaması ve bu katliamı durdurması için bir çıkış yolu verin. Lütfen daha mantıklı ve insancıl olun” dedi.
71 yıllık Antakya Atatürk Stadı yıkılıyor, millet bahçesi oluyor71 izlenme
İBB davasında tahliyeler neden saatler sürdü?7 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan HÖH hakkında inceleme!134 izlenme
Sedat Peker'in sözleri Uğur Dündar'a arşivi açtırdı88 izlenme
Altında yavaşlayan büyümeye destek34 izlenme
İktidardan belediyelere bir engel daha: Yardım edemeyecekler!91 izlenme
İsrail alev alev! Havalimanı vuruldu binalar ateş topuna döndü47 izlenme
‘Saray’ işe yaramadı! İşte Dünyanın en itibarlı ülkeleri ve Türkiye’nin sırası323 izlenme
Genco Erkal'dan Meral Akşener'e sert tepki! 'Döneklik, vefasızlık, beklenen sürpriz…'
"Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam" demişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile görüştü!
Türkiye’den sınır dışı edilen IŞİD’linin Sarıyer kilise saldırısından arandığı ortaya çıktı
Akaryakıtta vergi arttı: Benzin ve motorine dev zam!