RTÜK, Tele1, Flash Tv, KRT ve Halk Tv’ye bir ceza daha verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Gezi direnişi davası kararı sonrası yaptığı açıklamaları gerekçe gösteren iktidarı küçük düşürme ve aşağılama gerekçesiyle RTÜK yüzde 3 para cezası verdi.
Kararı RTÜK üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından duyurdu. Taşcı şunları söyledi:
RTÜK, TİP Mvekili Ahmet Şık ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Gezi davası sonrasındaki açıklamalarla “iktidarı küçük düşürme ve aşağılama” savıyla Flash, HalkTV, Tele1 ve KRT’ye oyçokluğuyla %3 para cezası verdi. RTÜK’ün bugünkü cezaları gösterdi ki; milletvekilerinin söyledikleri birilerince beğenilmediğinde kanallar cezalandırılarak bu isimlerin yayınlara çıkarılmaması hedefleniyor. Amaç kimse gerçekleri duymasın, bilmesin! Medyaya baskı siyasilerin açıklamalarına kadar uzandı.
Yeniçağ
Almanya Türkiye'ye Eurofighter satmayı durdurdu: Sebebi İmamoğlu'nun tutuklanması23 izlenme
Hatay’da bir yanda enkaz, diğer yanda bayram alışverişi28 izlenme
AKP'liler Hollanda'daki Polis Teşkilatı sanıp ABD'yi aradı Dombra'yı dinletti !438 izlenme
Metrobüslerde neler oluyor? CHP’li vekil iddia etti… İmamoğlu üzerinde vatandaş bakın nasıl cezalandırılıyor!135 izlenme
Karadeniz'de Türk gemisine bomba isabet etti!55 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz'dan AKP dönemi İBB'sine yolsuzluktan suç duyurusu!16 izlenme
Narin’in DNA’sı amcasının aracında bulunmuştu! İşte o arabanın görüntüleri169 izlenme
İBB'nin kirasını ödeyip benzinini koyduğu araçları saray kullanmış!114 izlenme
Bursa’da şarbon paniği: 15 gün kapatıldı!
Bakan Koca güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 179.831’e, vefat sayısı da 4.825’e çıktı!
Mezunların bağışlarıyla kurulmuştu: İsmi değiştirildi, Bakan Özer tarafından tekrar açıldı!
Gazeteci Devrim Gürkan’dan TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ kuruldu iddiası