Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türk iş insanları ve bürokratlardan rüşvet aldığı iddialarına verdiği yanıtı sert bir dille eleştirdi. Özgür Özel’in, "Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, jest gördüysek fazlasını yapmışızdır" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Ataklı, "Roller tersine döndü, Erdoğan ile Özgür Özel sanki yer değiştirdiler" ifadelerini kullandı.
Ataklı, bugünkü köşesinde Özel’in, Türkiye’nin itibarını zedeleyen rüşvet iddialarına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a adeta kalkan olduğunu belirterek şunları yazdı:
"Özgür Özel, Türkiye’nin itibarını yerle bir eden 'rüşvet' olayı konusunda Tayyip Erdoğan’a öyle bir kalkan oldu ki, değme gitsin. ‘Türkiye’de didişiriz ama yurt dışında tek yumruk oluruz’ mantığıyla millete şirin gözükmeye çalışan Özgür Özel, bir de ne görelim, ‘Türkiye’nin asla rüşvet gibi olaylara karışmayacağını’ söylemiyor mu? Gel de gülme. Neymiş, ‘Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değilmiş’. Olsa olsa bir jest görmüşüz."
Ataklı, yazısında Özel’in Türkiye’nin Amerika’ya yaptığı "jest" karşılığında Ankara’daki büyükelçiliğe arazi tahsis edildiğini vurguladığını belirterek, Özel’in bu açıklamayı yaparken Atatürk’ün kurduğu orman çiftliğinin talan edildiğini göz ardı ettiğini öne sürdü.
Ayrıca, Ataklı yazısında, muhalefet lideri Özel’in "Türkiye rüşvet vermez, hırsızlık ve yolsuzluk gibi olayları dinlemeyiz" tavrı takındığı sırada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise yurtdışında Türkiye’nin genç teğmenlerini dünya kamuoyu önünde azarlayıp şikâyet ettiğini hatırlatarak, Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi.
Sözcü
Bu görüntüler film sahnesinden değil Artvin'den34 izlenme
Ünlü isimler ifadeye çağrılmıştı: CHP Gezi soruşturması için harekete geçti18 izlenme
AKP'li vekilden kara propaganda: İSPARK'ı HDP'ye verecekler!124 izlenme
Fenerbahçe'li gençler 60.000 renkli bardakla, tüyleri diken diken eden Dev Atatürk Portresi oluşturdu !5203 izlenme
Nevşehir Valiliği Cumhuriyet yürüyüşüne izin vermedi! Kamu düzenini bozarmış!104 izlenme
39 ülke, Çin yönetimine Uygurları serbest bırakması için mektup gönderdi, aralarında Türkiye yok!74 izlenme
Bahar Kalkanı Harekâtı’nda iki asker şehit!104 izlenme
Bankaların dolar oyunu; makas açıldı!599 izlenme
Doktorun sokak köpekleri hakkında söylemi kan dondurdu: "Canlı canlı derisini yüzerim. Çok net"
Erdoğan’dan kritik açıklama: "Suriyelileri zorla göndermeyeceğiz"
Marketlerde bebek mamaları için akla hayale gelmeyecek önlem!
Türkiye’nin dolar zengini illeri belli oldu: Zirve şaşırttı