Van’da kaldığı yurttan 27 Eylül 2024’te çıkan ve bir daha haber alınamayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, 15 Ekim’de Van gölü kıyısındA bulundu. Otopsi sonucunda suda boğulduğu bildirilen genç kızın ölümünün üzerinden neredeyse bir yıl geçti ama gizli yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar tek bir gözaltı dahi yapılmadı. Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için Ankara’ya gelerek Adalet Bakanlığı’na başvurdu.
NEFES’e konuşan acılı baba, şunları söyledi: “Bir senedir acı çekiyoruz, gecem gündüzüm belli değil. ‘Rojin’e ne oldu, neden oldu?’ sorularına yanıt bulamıyorum. Bunu savcılığa da defalarca sorduk, her seferinde ‘çalışıyoruz’ yanıtını aldık. Rojin’i Van’a ben getirdim, 3 gün sonra kayboldu. Nasıl 300’den fazla kamera olan bir üniversitenin içinde genç bir kız kaybediliyor?Cansız bedeninden 80’den fazla numune aldılar, 2 erkeğin DNA’sını buldular ama şu ana kadar ne bir kimse görevden alındı ne de gözaltı yapıldı. Bu dosya örtbas edilirse kahrolacağız.”

Kadın cinayetleri davalarının, Rojin örneğinde olduğu gibi aydınlatılmayan dosyalara dönüştürüldüğünü vurgulayan Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, şunları dile getirdi: “Amaca uygun kullanmazsanız, yaptığınız işlemleri paylaşmazsınız, kısıtlılık kararı amacından sapıyor. Biz bu davada bunu yaşadık. Ne dosyaya ulaşabildik ne de taleplerimiz yerine getirildi. Aradan 1 yıl geçti, hala somut bir sonuç yok.”
Rojin Kabaiş’in neden ve nasıl öldüğü hala gizemini koruyor. Genç kızın DNA bulguları, cesedin bulunduğu yer ile kaybolduğu yer arasındaki mesafe ve kamera kayıtları kamuoyuna açıklanmadı.
Nefes
Atv muhabiri "Bakterili Halk Ekmek" yalan haberini yaparken, vatandaş tokat gibi sözlerle gerçeği muhabirin yüzüne vurdu!48 izlenme
AKP'li vekil Barzani'yi görünce kendinden geçti, övmeye doyamadı! "Sen gözümüzün nurusun, Kürtlüğü senden öğrendik!"10 izlenme
Hak ihlali var, tahliye yok: Can Atalay dosyası yeniden Yargıtay’da27 izlenme
AKP'nin seks ve uyuşturucu partileri ifşa oldu!246 izlenme
TMO'nun deposundan 300 kamyon buğday çalındı, buhar olan 7 bin 500 ton buğday için TMO "bir miktar ürün kayboldu" dedi!31 izlenme
BionTech aşısının ikinci dozunu olmayı bekleyenlere bu mesaj gönderildi!101 izlenme
Menzil şeyhi ‘On bakan evimize geldi’ demişti: İhaleler de onlara gidiyormuş!173 izlenme
AKP'den alınan belde belediyesinin borcu "pes" dedirtti!134 izlenme