Van'da 27 Eylül 2024'te kaybolduktan sonra 15 Ekim 2024'te Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla teknik inceleme için 30 Nisan'da Çin'e gönderilen Kabaiş'in cep telefonu Türkiye'ye geri gönderildi.

Çin'de hazırlanan 6 sayfalık teknik raporda, telefona müdahale
edilmesi veya erişim sağlanması halinde cihazdaki tüm verilerin
silinebileceği belirtildi. Bu nedenle yapılan incelemelere rağmen
telefona erişim sağlanamadığı bildirildi.
Kabaiş'in cep telefonu daha önce de İspanya'ya gönderilmiş, burada yapılan incelemelerde de şifre kırılamamış ve cihazdaki verilere ulaşılamamıştı.
CNN Türk Muhabiri Burak Emek'in aktardığına göre, önümüzdeki günlerde telefonun yeniden teknik incelemeye alınmasına yönelik yeni bir çalışma yapılması planlanıyor.

Numedya24'te yer alan bilgilere göre ise Kabaiş ailesinin avukatları, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeni başvurularda bulundu.
Başvuruda; Van Gölü'ndeki tüm tekne ve gemilerin GPS ile kamera kayıtlarının incelenmesi,
tekne
sahipleri ve çalışanlarından DNA örnekleri alınması, Rojin Kabaiş'in
cansız bedeni bulunana kadar havadan çekilen helikopter ve İHA
görüntülerinin yeniden incelenmesi talep edildi.
Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024'te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, 15 Ekim 2024'te Van Gölü kıyısında cansız bedenine ulaşılmıştı.
Dönemin Van Cumhuriyet Başsavcılığı ile Van Valiliği olayın intihar olduğunu değerlendirmiş, aile ise cinayet şüphesi bulunduğunu belirterek soruşturmanın genişletilmesini talep etmişti.
Ekim 2025'te açıklanan Adli Tıp Kurumu raporunda Kabaiş'in bedeninde iki erkeğe ait DNA bulunduğu belirtilmişti. Bunun ardından Van Barosu ile kadın örgütleri dönemin savcısı ve Adli Tıp Kurumu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Öte yandan Erzurum Bölge İdare Mahkemesi, KYK yurdu yönetimi hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararı iptal ederek yurt idarecileri hakkında ihmal iddialarının soruşturulmasının önünü açmıştı. Adalet Bakanı Akın Gürlek de dosya için özel bir ekibin görevlendirildiğini açıklamıştı.
Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin "İş Müfettişi Raporu" ortaya çıktı!58 izlenme
İzmir’de vicdanları sızlatan olay: Baba oğul, sopalarla köpeğe saldırdı! Adli kontrolle serbest bırakıldılar...56 izlenme
İBB’de ‘Tevfik Göksu’ saltanatı! İşte merak konusu olan İSKİ çalışanları…422 izlenme
'Casusluk' soruşturması İBB'ye kayyum hazırlığı mı?30 izlenme
Meclis'te Bekir Bozdağ'ı şoke eden sözler! 'Sizin yeriniz bakan sandalyesi değil sanık sandalyesidir'55 izlenme
Kamu görevi için CV'lere saray onayı!210 izlenme
Yurttaşa yeni yük: Yol vergisi!263 izlenme
Öğretmen maaşı 10 yılda yarı yarıya eridi!83 izlenme
AKP'de 'dağılma' paniği! Kaçışı durdurmaya çalışıyor!
Sedat Peker'in '4.9 ton kokain' iddialarının ardından Kılıçdaroğlu'ndan kritik sorular!
Fakir beklesin, zengine 124 bin ev parası verdiler!
CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'a yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı!