Ülke genelinde eşdostakraba kayırmacılığına dair haberler bitmiyor. Bunlardan en büyüğü Covid19 salgın döneminde yaşanmıştı. Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşinin ortağı olduğu şirketten 9 milyon liralık dezenfektan satın almıştı. Pekcan daha sonra ‘affını’ isteyerek görevden ayrılmıştı.
Fakat bu durum ne bakanlıklarla ne de birkaç kamu kurumuyla sınırlı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, zeytinyağı tadım etkinliği için bir program oluşturdu. Bu programda hem eğitmenler yer alacak, hem de zeytinyağı yapılışı, tarihine dair atölye düzenlenecekti.
Bunun için gerekli olan zeytinyağı alımına ihtiyaç vardı. Üniversite Rektörü Cüneyt Erenoğlu, 2024 yılında kurulmuş Tolio Farm adlı şirketten zeytinyağları aldı. Buraya kadar her şey normal görünüyor fakat şirketin Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki bilgilerine bakınca çarpıcı gerçek ortaya çıkıyor.

Çünkü şirket, rektör Cüneyt Erenoğlu’nun eşi Oya Erenoğlu ve kayınçosu Orhan Türkdönmez’ e ait.
Faturaya bakıldığında da Rektör Cüneyt Erenoğlu’nun, bu iş üzerinden eşinin şirketine 270 bin lira aktardığı görülüyor. Bunun dışında konunun duyulmasının ardından zeytinyağlarının, üniversitenin Dardanos yerleşkesinden taşındığı da öne sürüldü.

Zeytinyağlarının pazarlık ve teklif siz şekilde alındığına dair de bir iddia var. Bu konuda bir ihale yapıldı mı, ihaleye kimler teklif verdi, rektörün eşinin bir yıllık şirketine ihale nasıl verildi gibi konular ise belirsizliğini koruyor.
Sözcü
Ankara'yı karıştıran CHP kulisi: Başrolde yine Lütfü Savaş var13 izlenme
Yine sahnede! 2017 yılının fotoğraflarını paylaşan AKP'li vekile göre fiyatlar makul!41 izlenme
SGK, hacizle emlak kralı oldu!58 izlenme
Andımızı okutmayanlar yargılanacak mı?122 izlenme
TÜRGEV’in 100 bin liralık Kılıçdaroğlu davasına ret!283 izlenme
‘İranlı zengin çocuklar’dan Atatürk paylaşımı3262 izlenme
1500 yıllık ağacı kesmek yerine 5 yıllık villayı yıktılar!122 izlenme
Ak Saray yakınlarına bomba atıldı beş kişi hayatını kaybetti...İşte o anlar...1373 izlenme
Davutoğlu 'Ülkeyi kimin yöneteceğine millet karar verir. AKP'de sık kongre olmaz !' Sonra bi gülme tuttu :))
Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan polislere skandal talimat!
Afrin'de yaşayan Suriyeliler, Türkiye'deki Suriyelilerin geri dönmemesi için eylem düzenledi!
AKP'li belediyelerin usulsüzlükleri ortaya çıktı: Sayıştay raporladı