15 Temmuz 2007’de Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın sonucunda 250 hektar orman alanı ile 30 hektara yakın tarım arazisi ve zeytinlik yok oldu.

Dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve AKP eski Antalya Milletvekili İbrahim Aydın “Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Dışarıda söylenenlere itibar edilmesin. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ancak yanan arazinin bir bölümü ranta açıldı. Bölgede 2012 yılında La Blanche Island, 2016’da Titanic Deluxe Bodrum ve 2018 yılında da Lujo Bodrum adlı lüks oteller açıldı.
25 BİN METREKARE ARAZİ
Pina yarımadasındaki betonlaşma AKP iktidarında orman alanlarındaki betonlaşmanın simgesi olurken, bölgede son günlerde yeniden inşaat sesi yükseliyor. Tapu kayıtlarında orman alanı olarak görünen 25 bin metrekarelik komşu Hazine arazisini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsis eden Lujo’nun sahibi Serkoç Otelcilik, turistik tesis görünümlü 28 villa inşa etmeye başladı.

Büyüklükleri 580 ile 680 metekare arasında değişen deniz manzaralı lüks konutlarda balkonda jacuzi ve güneş yatağı, Isıtılmış özel havuz, özel güneşlenme alanı yer alıyor.
ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ
Lujo Otel İdari İşler Müdürü Necmettin Bozan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu arazi 25 bin metrekare ve Orman Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na turizm alanı olarak tahsis edildi. Biz de 2021 yılında burayı tahsis olarak aldık. 2022 yılında bölgedeki çıkan büyük yangınlar nedeniyle projeyi ertelemiştik. Ardından Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milas Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarını ve tüm izinleri alarak projeye başladık..

Villa inşaatlarının devam ettiği Lujo Hotel’in komşusu olan La Blanche Island adlı otelde de peyzaj alanlarının yerini kısa bir süre önce villalar aldı. Geceliği ortalama 75 bin lira olan villaların onaylı projesine uygun olduğunu söyleyen otelin sahibi ve işletmecisi Kadir Çankırı şöyle konuştu: Biz otelin inşaatını yaparken gerekli ÇED raporlarını aldık. Projenin ruhsatında konutlar ve otel zaten vardı. Biz önce otel inşaatını bitirip hizmete açtık. Ruhsatsız veya onaysız hiçbir inşaat yapmadık. Her şey yasalara uygun yürüdü.
Sözcü
Kredi kartı faiz oranlarında değişiklik12 izlenme
'FETÖ ile irtibatlı' şirkete Diyanet'ten milyonluk ihale!47 izlenme
Doğalgaz abone bağlantı bedeline zam!56 izlenme
Şarap ihracatı yarı yarıya azaldı83 izlenme
Suriyeliler Göç İdaresine saldırdı! Çok sayıda gözaltı var!62 izlenme
İzmir derbisinde yaşanan fişek atılmasını sağlayan Ambulans şoförlerinin fotoğrafları ortaya çıktı!23 izlenme
Bahçeli'den dikkat çeken çıkış: "CHP’ye kayyum hem doğru değil hem de mümkün değildir"14 izlenme
İcra dosyaları kontrolden çıktı7 izlenme
Rusya sınırında bekleyen domatesler çöpe gidecek!
Arama-kurtarma gönüllüsünün anlattıkları dehşete düşürdü! "Çoğu ölü, boşuna gitmeyin"
YSK'dan cumhurbaşkanı adaylarına sağlanacak imkanlara ilişkin genelge
'Üniversiteli kızlara tuzak kurduklarını' iddia etmişti: Bugüne kadar hiç araştırılmamış