İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) 'Ramazan Ayı Temel Mutfak Harcaması' sonuçlarını paylaştı. Buna göre temel ürün gruplarında 2024'te Ramazan ayındaki mutfak harcamaları 7 bin 249 TL iken; 2025'teki maliyet 10 bin 565 TL'ye yükseldi.
Yıllık artış yüzde 45.75'i buldu. Mercimekte yüzde 51.61; kırmızı ette yüzde 55.10; ayçiçek yağında yüzde 62.28 artış ölçüldü. En yüksek maliyet farkı yüzde 121.79 ile kahvede meydana geldi. Yüzde 9.75 ile ise en düşük fark salçada oldu.
İPA Başkanı Doç. Dr. Buğra Gökce de sonuçları sosyal medya hesabından paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:
"Bu yıl Ramazan sofrası kurmak geçen yıla göre yüzde 45 daha pahalı. Yüksek gıda enflasyonu ramazan sofralarını da vurdu. Savaş halindeki Rusya ve Ukrayna’da bile gıda enflasyonu yüzde 10’un altında. Türkiye’deki gıda enflasyonu Avrupa’daki 10 ülkedeki gıda enflasyonunun toplamı kadar. Aynı dönemde asgari ücret yüzde 30 arttı. Ücretlerdeki artış gıda enflasyonuna yetişemediği için bu yıl Ramazan sofraları küçülecek, halkımız Ramazan Ayı’nı ne yazık ki buruk yaşayacak."
Gerçek Gündem
Şimşek’ten 5. ayda 3. Körfez turu48 izlenme
Fuhuş ağında Türkiye detayı: Epstein'ın özel uçağıyla çocuklar kaçırılmış74 izlenme
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon 47,09 ENAG'a göre ise 86,76 oldu35 izlenme
Herkesin evine yapılan gizli zammın formülü!338 izlenme
Afganlar Türk vatandaşlığına mı geçirildi? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden açıklama69 izlenme
Devlet hangi televizyona ne kadar reklam verdi bilinmiyor!196 izlenme
TUSAŞ saldırısındaki hainlerin taksiciyi nasıl kandırdığı ortaya çıktı! Telefon ayrıntısı dikkat çekti40 izlenme
İktidar, müteahhitleri zengin etti!49 izlenme