Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin dün Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etti.
“Darbe girişimi” olarak değerlendirilen bu açıklamadan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyondan yayınlanan açıklamasında “Bu halkımıza bir darbedir, bunun cezasını vereceğiz” dedi. 1917’de yaşananlara da değinen Rus lider, Prigojin’in ismini anmadığı konuşmasında “Sırtımızdan bıçaklandık” ifadelerini kullandı.
“Devletimizi savunmaya hazırız. Rusya’yı korumak için her şeyi yapacağım. Daha da güçleneceğiz” diye konuşan Putin, Wagner’in Ukrayna’nın Donbas bölgesinin kurtarılmasında büyük rolü olduğunu söyleyerek “Wagner grubunda kahramanlar var ama içlerinde hainler de var, onlara cezalarını vereceğiz. Ülkemizi içimizdeki hainlere karşı koruyacağız” dedi.
Wagner savaşçılarına çağrı yapan Putin, suç eylemlerine katılmamalarını istedi.
‘RUSYA’YI YENİDEN BÖLMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Wagner'in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendiren Putin, “Yanıtımız sert olacak. Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Rusya’yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız” dedi.
Putin, Rusya’nın kendi geleceği için “çok zor bir mücadele” verdiğinin altını çizerek, “Batı’nın neredeyse tüm askeri, ekonomik ve enformasyon makinesi bize karşıdır. Halkımızın hayatı ve güvenliği, egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için, bin yıllık tarihe sahip Rusya olmak ve Rusya ile kalmak için mücadele ediyoruz. Halkımızın kaderinin belirlendiği bu mücadele, gücümüzün birliğini, bütünleşmesini ve sorumluluğu gerektiriyor. Bizi zayıflatan çekişmelerin bir kenara atılması gerekiyor. Dış düşmanlarımız, bunları bizleri içten bölmek için kullanabilir” ifadelerini kullandı.
“Karşılaştığımız ihanettir. Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı” diye konuşan Rusya lideri, Rostov’da Wagner’in askeri kuşatması nedeniyle durumun zor olduğunu ve düzeni sağlamak için gerekli adımları attıklarını kaydetti.
Sözcü
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Toplam can kaybı 4.669’a, vaka sayısı da 169.218’e çıktı!100 izlenme
31 Mart 2024 seçimlerinden zaferle ayrılan CHP, 35 kenti yönetecek. İşte o şehirler ve adayların aldıkları oy oranı36 izlenme
Afrin’de 8 askerimizin şehit düştüğü Keltepe ele geçirildi!168 izlenme
Sedat Peker'in ifşasının ardından Hilal Kaplan paylaştı: Serdar Ekşi denen yalancı ile alakamız...93 izlenme
'Zikrullah Paşa' Meclis'i karıştırdı20 izlenme
MHP’nin hedef göstermesinin ardından Mansur Yavaş’tan yanıt geldi25 izlenme
Özel aracında sigara içenlere 153’er TL ceza yağdı!241 izlenme
Almanya’da çocuk yardımı rakamları belli oldu: 18 bin TL’yi geçiyor47 izlenme
Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı operasyonu’ sonrası hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 400’ü geçti
Bakan Koca açıkladı: 8.642 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.556.837'ye, can kaybı 27.093’e yükseldi!
AKP'li Belediye Başkanı, her afette Mansur Yavaş'ı suçlayan paylaşımlar yapıyordu: Mamak Belediyesine ait Mamak Millet Bahçesini su bastı
Büyük felakette yedinci gün: Can kaybı 29 bin 605