Türkiye'de 2017 yılından itibaren baca gazı arıtma tesisi de denilen bu tür ünitesi bulunmayan santrallerin çalışmasına izin verilmiyor. Ancak özelleştirme yoluyla devredilen santraller, kapsam dışında tutuluyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “Vatandaşa poşeti yasaklayıp, çevreci gibi davranan iktidar, termik santraller için tutarsız bir politika izliyor” dedi.
HALK ZEHİRLENİYOR
Yavuzyılmaz, “Özelleştirilen termik santrallerin çevre yükümlülüklerinden muaf tutulmasına dair düzenlemede şirketlere tanınan süre 31 Aralık 2019'da sona eriyordu. Daha önce de muafiyet getiren bu yöndeki bir yasayı Anayasa Mahkemesi (AYM) iptal etti. AYM, gerekçesinde sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ekonomik ve mali gerekçelerle vazgeçilecek haklardan olmadığını belirtti. Son yapılan değişiklikle ise halkımızı zehirlemek pahasına, bu termik santral şirketlerine kâr ve çıkar elde etmeleri için 2022 yılının sonuna kadar doğayı kirletebildikleri kadar kirletme hakkı sorumsuzca verildi'' diye konuştu.
TOGG'dan rekor zarar: Milli otomobil yolda kaldı!19 izlenme
Sedat Peker'den 10 bin dolar açıklaması: Metin Külünk'e verdiği paraları açıkladı!79 izlenme
Olmayan yolcular için rekor rakam ödendi!143 izlenme
Ayçiçek yağının fiyatı tavan yaptı, markette ucuz bulan stokluyor: 460 lirayı aştı18 izlenme
Sadece 1 bedava bardak için Ankara'da bir mağazada izdiham yaşandı27 izlenme
Ders kitaplarındaki Andımız sansürlendi! 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' cümlesini sildiler21 izlenme
Eski AKP'li vekil, ülkeyi ne hale getirdiklerini itiraf ediyor 'Bu ülke bizim varlığımızla kâbusa dönüştü !'169 izlenme
Artvin Kemalpaşalı çay üreticilerinden 'fiyat' tepkisi: "Bir paket cips 40- 50 lira. Bizim çayımız, emeğimiz bir cips kadar etmiyor mu?"25 izlenme
Erdoğan'ı 'Avrasya tüneli' konusunda da kandırmışlar !
Cinsel istismar skandalı! Kızılay itiraf etti: Hiçbir şekilde affedilemez insanlık dışı olay!
Kendini peygamber ilan edince, Diyanet sitelerini kapattı!
Gazze'de havadan yardım faciası! 12 kişi boğuldu, 6 kişi ezildi