Home
19 Temmuz 2023 ( 31 izlenme )
Reklamlar

Polonya, Belarus sınırına iki tugay gönderdi

Polonya, Belarus sınırına iki tugay gönderdi

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Rus özel askeri şirketi Wagner'in, üyelerinin Belarus'ta konuşlandırılması nedeniyle iki tugay askerini Belarus sınırına gönderdiğini açıkladı.

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, New York'ta yaptığı görüşmelerde gazetecilere, ülkenin doğu sınırlarında güvenliği artırmak için önlemler alındığını söyledi.

Ülkenin doğusundaki tehditlerin farkında olduklarını söyleyen Blaszczak, "Wagner grubunun Belarus'a taşındığını biliyoruz. Bu nedenle batı bölgelerinden asker ve askeri teçhizat göndererek Polonya'nın doğusunu güçlendirdik." dedi.

12'nci ve 17'nci Tugayların bölgeye konuşlandırıldığını kaydeden Blaszczak, tugaylardan birinin Kolno kasabasındaki yeni üste, diğerinin ise sınıra yakın Biala Podlaska kasabasında konuşlandığını bildirdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sinan Ateş soruşturmasında yeni gelişme: Tolgahan Demirbaş, Ankara Cinayet Büro Amiri ile cinayetten önce ve sonra görüşmüş 1 trilyon liralık kredi yakın takipte Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme! AKP'nin trolü AKP vekillerini ifşaladı! İmamoğlu tweeti atmayan vekilleri hedefe koydu