Yerel seçim öncesinde Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin ittifak ittifaksız durumda kazanacakları il ve ilçe sayılarını hesaplayan Polimetre, AKP’nin neden tek başına seçime giremeyeceğine ilişkin yeni bir çalışmasını da kamuoyu ile paylaştı.
Veri madenciliği yöntemiyle yapılan çalışmaya göre, AKP tek başına seçime girdiği takdirde, CHP + İYİ Parti'nin kuracakları ittifak İstanbul ve Ankara dahil yüzde 56.4 oranında seçmenin yaşadığı 26 belediyeyi kazanıyor. Buna göre HDP yüzde 7.4 oranında seçmenin yaşadığı 13, AKP yüzde 36.2 oranında seçmenin yaşadığı 42 il belediyesini kazanıyor.

605'TEN 539'A İNİYOR
T24'ün haberine göre; tek başına seçim kararı AKP’de ilçe bazında kayıplara neden oluyor. Buna göre 2019 yılında, 2014 yılında 957 olan ilçe sayısının 972 olmasına karşılık AKP’nin kazandığı ilçe sayısı 605’den 539’a iniyor.

Veri madenciliği analisti Günal Ölçer ve ekibi 81 il ve 972 ilçenin her birinde siyasi partilerin durumlarını gösteren bir çalışmayı da açıklamışlardı. Buna göre, AKPMHP ittifakı İstanbul’u kazanmaya yetmiyor.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/polimetreyerelsecimanalizsonuclariniacikladiakpyekotuhaber213838h.htm
Twitter, Pelikancıların hesabını askıya aldı!49 izlenme
Ankara'da alkollü şahıs durakta bekleyen kadınlara saldırdı! "Etek giymeyeceksin!"19 izlenme
Tekstilbank’ı da satın almışlardı: Türkiye'nin dev bankası Çinlilere satılıyor40 izlenme
Erdoğan'dan AKP'ye Sedat Peker talimatı! Gelen yasak, Süleyman Soylu'yu çılgına çevirecek!189 izlenme
Memur-Sen’de büyük skandal! Memura 4+4, kendine 50.4 zam!134 izlenme
Sedat Peker'den AKP'deki fuhuş entrikaları, kasetler hakkında bomba iddialar! "Beni yalanlarsanız sizi rezil ederim"152 izlenme
Fahrettin Koca teşviki aldı, bir haftada iki şirket kurdu! Bakanlıklarla çalışacak, fon ve teşviklerden faydalanacak25 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 30.402 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 539.291'e, can kaybı 14.900’e yükseldi!88 izlenme
İmamoğlu'ndan duygusal paylaşım: "Çok özel bir gün benim için"
AKP’li belediyede AKP'li meclis üyesi itiraz etti: Başkan yardımcısının kızı işe alınmadı!
Tunceli'de hayali imamlar: Metruk binalar cami gösterilip imam atanmış!
Suriye'de savaş büyüyor: 10 yıl sonra ilk kez Halep'e girdiler