Home
14 Temmuz 2023 ( 33 izlenme )
Reklamlar

Pentagon, Ukrayna'ya misket bombası sevkiyatını onayladı

Pentagon, Ukrayna'ya misket bombası sevkiyatını onayladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna ordusuna teslim edilmesine karar verilen misket bombalarının şimdi de Kiev'e teslim edildiğini bildirdi.
Pentagon'un Müşterek Kurmay Operasyonlar Direktörü Douglas Sims, Ukrayna'ya misket bombası gönderilip gönderilmediği sorulduğunda, "Parça parça parça mühimmatımız şu anda orada" dedi.

Sims, diğer ülkelerin de Ukrayna'ya misket bombası sağladığını iddia etti.

Yetkili, "Daha önce üçüncü ülkeler tarafından sağlanan misket bombalarının olduğunu biliyoruz" dedi.

"Ukrayna'nın karşı saldırısı istediğimiz kadar hızlı ilerlemiyor"
Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun sonuçları sorulduğunda Sims, "Tercih ettiğimiz hızda ilerlemiyor olabilir" diyerek, Ukrayna ordusunun taarruz kapsamında "oldukça çetin çatışmalar" yaşadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Temmuz'da Ukrayna'ya misket bombası tedarik edeceğini duyurdu. Rusya, bu tür tedariklerin siviller için tehdit oluşturduğunu ve krizi uzatmayı amaçladığını bildirdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Suriyeli sığınmacıdan küstah sözler! "Bir gün bu ülkede de savaş çıkacak. Siz de kaçacaksınız" Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Ferdi Zeyrek’in evinde inceleme AKP'ye defalarca oy verdiğini söyleyen vatandaş 'Mideme vurunca kendime geldim vurmasaydı gelmezdim!' Yenilgiyi hazmedemeyen AKP'li avukattan, sandık başındaki YSK memuruna küfür !