Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretten dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası alan ve aldığı cezayı şeref madalyam diyerek sosyal medya hesabından paylaşan akademisyen Furkan Bölükbaşı'na Sabah yazarı Hilal Kaplan sahip çıktı.
Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımını alıntılayan Hilal Kaplan, "İfade özgürlüğü savaşçıları sessiz çünkü dertleri ifade özgürlüğü değil; bize istedikleri gibi hakaret etme ve sindirme özgürlüğü.." ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi ‘Araştırma Görevlisi’ Furkan Bölükbaşı, 2017 yılında sosyal medya ve Ekşi Sözlük’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptı, yorumda bulundu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, avukatı Taner Kazanoğlu aracılığıyla Bölükbaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bölükbaşı’nın “Atatürk’ün hatırasına hakaret etmek, Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, Suç işlemeye tahrik etmek, Halkı birbirini öldürmeye tahrik etmek” suçlarını işlediği belirtildi.
Bölükbaşı hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’unda düzenlenen Atatürk’e ‘alenen hakaret etmek ve sövmek’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bölükbaşı davanın 23 Şubat 2021 tarihli karar duruşmasında paylaşımı kendisini yapmadığını ve Ekşi Sözlük’teki yorumlarının da suç unsuru oluşturmadığını ileri sürdü.
Sedat Peker takipten çıkardığı ismi açıkladı: "Affedilemez!"35 izlenme
Bülent Arınç’tan sürpriz ‘beka ve Ali Babacan’ çıkışı!162 izlenme
Metin Akpınar’ın Atatürk’ü anlattığı video duygulandırdı 'Atatürk millet kahramanıydı. 1938’de güneş battı, ondan beri alaca karanlıktayız'51 izlenme
Gençler AKP'li Metin Külünk'ü perişan etti! 'Zekeriya Öz hain FETÖ'cü oldu. Bank Asya'nın açılışında bulunan Erdoğan'ın sicilinde kara bir leke var mı? Siz nasıl sütten çıkma ak kaşık oldunuz?'43 izlenme
Yok böyle bir rahip! Kiliseden 500 bin euro çaldı ve…133 izlenme
Milli Savunma Bakanlığı paylaştı: Mehmetçik terör yuvalarını böyle vurdu26 izlenme
'Hilafet çağrısı' yapmış, kadınları hedef almıştı, yargıdan o imam için karar: İfade özgürlüğü!35 izlenme
Yunanistan işgal ettiği adamızda tatbikat yaptı!32 izlenme
Ali Tatar'ı bugün bir kez daha öldürdüler!
Konya’daki çöken binaya ilişkin flaş detaylar: Zemin kattaki balık restoranın büyük hatası ortaya çıktı
Bayburtlu #Hayırcı dede, Erdoğan'a meydan okudu !
Tasarruf tedbirleri saraya uğramadı: Harcamalar rekor kırıyor, saraya bütçe dayanmıyor!