Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemeyle, dev şirketlerin bankalardan çektiği ticari kredilerin faiz yükü doğrudan kamu kasasından karşılanacak.
Kime Nasıl İmkân Sağlandı?
Ağustos ayı itibarıyla yürürlüğe giren yeni teşvik paketi kapsamında, belirli sektörlerde faaliyet gösteren büyük sermaye gruplarının finansman maliyetleri hafifletiliyor. Alınan karara göre, patronların ticari bankalardan kullanacağı yatırım ve işletme kredilerinin faiz oranları devlet desteğiyle sübvanse edilecek. Şirketlerin ödemesi gereken devasa faiz tutarları, Hazine tarafından bankalara doğrudan aktarılacak.
Neden Yapılıyor?
Ankara'da alınan bu kararın gerekçesi olarak "üretimi desteklemek ve istihdamı artırmak" gösterilse de düzenleme derinleşen ekonomik kriz ortamında halkın üzerine binen yükü daha da ağırlaştırıyor. Asgari ücretlinin, memurun ve emeklinin vergileriyle oluşan kamu bütçesi, kâr rekorları kıran holdinglerin borç yükünü hafifletmek için seferber ediliyor.
Ne Anlama Geliyor?
Dar gelirli yurttaş mutfaktaki yangınla ve yüksek enflasyonla baş başa bırakılırken, iktidarın tercihi bir kez daha sermayeden yana oldu. Patronların riskini ve finansman giderini kamulaştıran bu adım, bütçe açığını ve dolayısıyla vatandaşın sırtındaki vergi yükünü daha da büyütecek.
tele2haber.com
'Erdoğan, oluşturduğu yalnızlık tablosuna, Atatürk - İnönü'yü suçlayarak kılıf arıyor!'106 izlenme
CHP'den YSK'ya kongre başvurusu27 izlenme
Ahsen TV’den büyük skandal! İmamoğlu kazandı diye 16 milyon İstanbullunun depremde ölmesini istediler94 izlenme
Emekli amirallerin hapsinin istendiği iddianamede yeni gelişme!47 izlenme
Gülibrahimoğlu AKP’li eski İl Başkanıyla ortak çıktı: AKP döneminde 'ödeme garantili' sözleşme imzalanmış!29 izlenme
Devlet kesesinden yağmur duası!86 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 22.195 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.004.285’e, can kaybı da 17.851’e yükseldi!51 izlenme
10 gündür kayıplar! Sarıyer’de iki kardeşin denize düştüğü anın görüntüsü ortaya çıktı26 izlenme
Gezi Parkı’nın devrinin iptali için dava açıldı
Merkez Bankası Başkanı Erkan, en yakınına kadın yönetici atadı
Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Levent Gültekin: İktidar ülkeyi gasp ediyor
Narin Güran'ın ailesinden Nevzat Bahtiyar'ın oğlu ve yeğeninin vurulması hakkında açıklama