Tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesinin etrafında arazi toplayan yabancı gayrimenkul şirketleri pazarlama çalışmalarına hız verdi. Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkardı. Arap ülkelerinde de acenteleri bulunan şirketin ortakları Ahmad Azmi El Haj ve Haytham Azmi El Haj, ABD vatandaşı. Merkezi Başakşehir'de olan şirketin ortaklarının adresleri de Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ABD olarak gözüküyor.

İTO'ya 24 Haziran 2022'de kayıt olan şirket, 500 bin TL sermayeye sahip.
3 ARAZİYE REKLAM
Şirketin Türkçe, İngilizce ve Arapça dil seçenekleri bulunan internet sitesinde “İstanbul Yeni Kanal'a İniyor” sloganı ile 3 arazinin reklamı yapılıyor. Arnavutköy Sazlıbosna'daki 4 bin 468 metrekarelik arazi kanala 420 metre mesafede. Bağımsız tapulu 4 kat konut imar izni bulunan arazinin Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygun olduğu belirtiliyor.

Sazlıbosna’daki bu arazi Kanal İstanbul'a 420 metre mesafede bulunuyor
Yine Sazlıbosna'daki 2 bin 987 metrekarelik arazi de 4 kat imar izinli denilerek, aynı sunumla pazarlanıyor. Şirketin kanal manzaralı Hacımaşlı mahallesindeki 3 bin metrekarelik arazisi de satışta. Şirket, alıcılara, “Kanal İstanbul projesinin açılmasından sonra, kanal çevresindeki araziler alışılmadık bir yatırım hareketine sahne oluyor” diye sesleniyor. Şirket, internet sitesinde, “İstanbul merkezli gayrimenkul yatırımında uzmanlaşmış büyük ölçekli bir Türk şirket” diye tanıtılıyor.

Şirket İstanbul'da geçen günlerde düzenlenen 8. TürkArap Yapıİnşaat Malzemeleri ve Mobilya Fuarı'nda da Kanal güzergahındaki arazilerini tanıttı.

Şirketin internet sitesinde, “Türkiye'nin gelişimindeki en önemli dönüm noktaları nelerdir?” başlıklı dikkat çeken bir yazı da bulunuyor. Yazıda, AKP'nin 2002'de iktidarı devraldıktan sonra rönesans planını uyguladığı, tüm Türkiye topraklarını yatırım için cazip projeler haline getirdiği belirtiliyor.
Sözcü
Bir kez daha Cumhuriyet'i hedef aldı! Erdoğan: Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor469 izlenme
Generale Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması açıldı! Binbaşı ihbar etmiş21 izlenme
Tanju Özcan Turizm Bakanı Ersoy'a yanıt verdi: 'Savcılar bilirkişi heyetini tehdit etti'47 izlenme
Şehir hastanelerine 5 yılda ödenen bedel dudak uçuklattı!57 izlenme
Erdoğan'ın kurdele kestiği açılış töreninde Mansur Yavaş'a büyük ayıp21 izlenme
Bodrum tepeleri alev alev yanıyor!59 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasının seyrini değiştirecek otomobil tespit edildi! Satıp aynısını almış33 izlenme
Alpay’ın Meclis’te ne işi var? Özgür Özel’in de üstüne yürümüştü36 izlenme
TSK'dan Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekâtı: 25 hedef imha edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya rakamları açıkladı: Kaç Suriyeli ülkesine döndü?
Kendi binasını bedelsiz devreden bakanlık aylık '2.5 Milyon TL'ye kiraya çıktı!
BDDK'nın son düzenlemesi hakkında yabancılar ne düşündü?