Komisyonda HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Türkiye’de üniversite sınavlarında 700 bin, 800 bininci olup yurt dışında tıp fakültesi, diş hekimliği gibi bölümlere kayıt yaptıranların pandemi gerekçesiyle Türkiye’de özel okullara kayıt yaptırdığını” söyledi.
BBC Türkçe'nin haberine göre, iddiayı doğrulayan Saraç, “700800 bininci” ifadesinin “iyimser” bir rakam olduğunu belirterek daha alt sıralarda olup da yurt dışından yatay geçiş yapan öğrenciler olduğu, ancak mahkeme kararlarının “kazanılmış hak” kararları nedeniyle bir şey yapamadıklarını anlattı.
Saraç açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:
* O nasıl kaynaklandı? Pandemi döneminde yurt dışında okuyan öğrencilerimiz ilk binde ise onların doğrudan geçişiyle ilgili bir karar almıştık. Bütün bu düzenlemeler, kanunlar ve mevzuatlar zaten dürüstlük esasında yapılır. Fakat fark ettik ki çok hızlı bir şekilde oraya kayıt yaptırıp yatay geçişle tekrar Türkiye’ye dönme yoluna giriyorlar.
* Dolayısıyla üniversitelere verdiğimiz o yetkide bir kısıtlamaya yeniden gitme durumumuz söz konusu oldu, uyarı yazdık ettik ama üniversitelerin yürüttüğü bir işlem. Gelenlere ne yapacaksınız?
* Gelenlerle ilgili, mevzuata aykırı olanların kaydının silinmesi ile ilgili üniversitelere yazdık ama şöyle bir şey oluyor: Kayıt olduktan sonra idare mahkemeleri ‘O bir müktesep haktır’ diyor. Maalesef böyle de bir durum var.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/pandemideyataygecisskandali6111928/
İngiltere, Brexit’te tek taraflı değişiklik düşünüyor28 izlenme
CHP’li isim konuyu meclise taşıdı: Türk Telekom Türk vatandaşlarına 80 TL'ye sattığı paketi Suriyelilere 48 TL'ye satıyor!39 izlenme
Kredi borçları 2 trilyon lirayı zorluyor25 izlenme
AKP'li başkanın seçim vaadi havada kaldı21 izlenme
Akşener'den ilk mesaj: "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız"32 izlenme
RTÜK, kocasını bıçaklayan kadına ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntülerin kocasına gösterildiği Zahide Yetiş programı hakkında inceleme başlattı50 izlenme
Yusuf Tekin 2006'da doçent oldum dedi, resmi web sitesi yalanladı19 izlenme
Her fırsatta Kudüs sömürüsü yapan AKP'nin, yandaşlarını doldurduğu TRT Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak seneler önce kabul etmiş!73 izlenme
AP: Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğüne dair kanıt bulundu
Çaykur Varlık Fonu'na devroldu, zararı arttı!
Diyanet, Atatürk'e lanet okuyan ismi yine sahneye çıkardı!
AKP’li vekil Ramazan Can, mecliste itiraf etti ! ‘Evet 17-25 Aralık öncesinde FETÖ ile ortak çalışmalar yapıldı'