Pakistan hükümetinin yasa dışı göçmenlere ülkeden ayrılmaları için verdiği süre bugün doldu. Pakistan genelinde farklı şehirlerde yaşayan binlerce Afgan mülteci, ülkelerine dönmek için sınırlara akın etti. Sınırda metrelerce kuyruk oluşturan Afganlar, eşyalarını yükledikleri kamyonlar ve otobüslerle ülkeden ayrılıyor.
Pakistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, hükümetin yarın itibarıyla yasa dışı göçmenlere yönelik uygulamalara başlayacağını belirtti. Güvenlik ekipleri tarafından tespit edilen belgesiz yabancı ülke vatandaşlarının gözaltına alınacağı ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği ifade edildi.
Pakistan hükümeti, geçtiğimiz ay Afganistan sınırındaki bölgelerde silahlı saldırıların artması nedeniyle yasa dışı göçmenlere 1 Kasım'a kadar ülkeden ayrılmaları çağrısında bulunmuştu. Pakistan’ın mültecileri sınır dışı etme kararına, Birleşmiş Milletler kurumları ve insan hakları örgütleri tarafından tepki gelmişti. BM tarafından yapılan açıklamada, Afganistanlıların özgürlüklerinin hayatlarının tehlike altında olduğu bu nedenle ülkelerine dönmemeleri gerektiği belirtilmişti.

BİR MİLYONDAN FAZLA AFGAN BELGESİZ
Pakistan’da yaşayan 4 milyondan fazla Afganın 1,7 milyonunun yasa dışı olarak ülkede bulunduğu tahmin ediliyor. Pakistan İçişleri Bakanlığı verilerine göre ülkedeki 600 bin800 bin Afgan mülteci, 2021'de Taliban'ın yönetimi yeniden ele geçirmesinin ardından ülkeye göç etti.
Pakistan hükümetinin açıklamasının ardından 200 binden fazla Afgan ülkesine döndü.




Yeniçağ
AKP vekil transferi için kesenin ağzını açtı! "Uçakta yerin hazır. Bir kere Cumhurbaşkanı’nın seyahatlerine gideceksin. Bir dahaki seçimlerde en seçilebilecek yer garanti"36 izlenme
Ümit Özdağ duruşma salonundan dışarıdaki avukatlara seslendi89 izlenme
Küçücük çocuğu iple bağlayıp tutsak etti! Utanmadan sıkılmadan gülerek anlattı20 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a: "Öyle karanlık bir tünele girdin ki çıkamıyorsun, artık uyan"27 izlenme
Buca Belediyesi'ndeki seçimleri CHP'nin adayı kazandı17 izlenme
Güllü'nün arkadaşından kan donduran iddia! Kızı 'organ mafyası' ile tehdit etmiş26 izlenme
Doğalgaz 2023’ün İlk Çeyreğinde Kullanılacak38 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’nın günlük giderine halktan tepki! 'Her şey onlara güzel, rahat. Ekonomik rahatlığı bizler de istiyoruz'44 izlenme