İddialara göre, bu akşam düzenlenecek şarkıcı Hakan Altun konserine, Aydın Büyükşehir Belediyesi personelinin zorunlu olarak katılması istendi, Katılım sağlamayanların "fişleneceği ve işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalacağı" belirtildi.
Talimatın personel arasında oluşturulan mesajlaşma gruplarında dile getirildiği öne sürüldü. Sadece merkez personeli değil, çevre ilçelerde görev yapan belediye çalışanlarının da konsere getirilmesi için otobüsler ayarlandığı iddia edildi.
Daha önce de belediye bünyesinde çalışan bazı personele, CHP’den istifa ederek, AK Parti’ye geçmeleri yönünde baskı yapıldığı, uymayanların ise işten çıkarılmakla tehdit edildiği öne sürülmüştü.
CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun belediye çalışanlarını konsere zorla götürmek için işten atılma tehdidinde bulunduğu iddialarına tepki gösterdi.
Gündoğdu, açıklamasında şunları söyledi:
Belediye personelinin siyasi şovlara zorla götürülmesi, işten çıkarma tehdidiyle susturulması kabul edilemez.
Kamu emekçilerinin onuru, bir konser alanındaki boş koltuklardan daha değerlidir. Belediye başkanlığı makamı, halka hizmet için vardır. Çalışanları kendi siyasi ikbalinin aracı haline getirmek kimseye yakışmaz. Biz gençlik olarak bu baskılara sessiz kalmayacağız. Çalışanların yanında olacağız, onların özgür iradelerini savunacağız.
Bugün konser için tehdit edilenler, yarın bir başka siyasi hesap için aynı yöntemlerle susturulmak istenecek. Aydın’ın emekçileri yalnız değildir.
Kamu gücünü kişisel ikbal için kullanan her anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sözcü
Avusturya ordusu Türkiye'deki deprem kurtarma çalışmalarını askıya aldı: 'Çatışma' iddiası33 izlenme
AKP’nin temayül yoklamasında yumruklar konuştu, partililer birbirine girdi!32 izlenme
Özgür Özel diploma polemiğini tozlu raflardan indirdi: "Bu iş döner dolaşır Erdoğan'ı vurur"16 izlenme
AKP’li belediyeden Kanal İstanbul güzergâhında parsel parsel satış26 izlenme
Milyonlarca araç sahibi dikkat! Yeni yılda büyük zam geliyor!74 izlenme
Kırmızı bültenle aranan müteahhit Sırbistan'da ölü bulundu12 izlenme
RTÜK ceza yağdırdı! Bolu'daki yangın faciasının faturası gazetecilere kesildi24 izlenme
Erdoğan istedi, savcılık yerine getirdi: CHP’li 3 vekil hakkında yeni fezleke34 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz "soygun planı" diyerek paylaşmıştı: O ihale apar topar ertelendi
Doktor Ekrem Karakaya'nın katilinin şok paylaşımı ortaya çıktı! 'Baş kesen celladım' Kim bu adama silah ruhsatı verdi?
Abdullah Gül'ün eşi çantasıyla gündem oldu
‘Hem sen hem Türkiye kazansın’ dediler ama o binaların çoğu yıkılacak