Eski CHP PM üyesi Avukat Gamze Pamuk, CHP’den ihraç edilen ve Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" kapsamında verdiği ifadelerde, hakkındaki iddiaların tutanakta yer almasına tepki gösterdi.
Pamuk, savcı hakkında soruşturma açılması istemiyle HSK'ye şikâyette bulunduğunu açıkladı.

Pamuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bir savcının görevi; soruşturmayla hiçbir ilgisi olmayan ahlaksız iftiraları resmi tutanağa geçirmek ve ardından bunların word sayfası haline dönüştürülüp servis edilmesine zemin hazırlamak olamaz. Bu yapılan şey hukuk değil; yargı makamı kullanılarak siyasi infaz üretme çabasıdır.
"Soruşturmayla ilgisi olmayan iftiraların tutanağa geçirilmesi ayrı rezalettir, bunların manipüle edilmeye hazır şekilde medyaya servis edilmesi ayrı rezalettir. Ben siyaseti yakından takip eden bir hukukçuyum. Kimse bana bunun “yanlışlık” olduğunu anlatmasın. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları mısınız, yoksa siyasetin memurları mısınız?
Biz kadınların adını kirleterek bizi siyasetten tasfiye edeceğinizi sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Boyun eğmiyorum. Susmuyorum. İtiraz ediyorum. İlgili savcı hakkında soruşturma başlatılması için avukatlarım aracılığıyla HSK’ya şikayette bulunuyorum."
Cumhuriyet
Ayhan Bora Kaplan’ın gerçek ismi ilk kez ortaya çıktı57 izlenme
Rize'de kurban kanları dereyi ve denizi kırmızıya boyadı!34 izlenme
Ne çantaymış ama! Mahkeme heyeti biraz daha düşünecek!118 izlenme
İstanbul'da en kapsamlı 1 Mayıs ablukası: Şehirde hayat duracak49 izlenme
1 kuruş değil milyarlar ödedik29 izlenme
Cumhur İttifakı'nda işler karıştı! AKP'den MHP sonucuna itiraz279 izlenme
CHP’nin yeni MYK’sı belli oldu: İki isim değişti35 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası ertelendi44 izlenme
Rakıya bu kez maliyet zammı geldi: 'Esas zamlar seçim sonrası'
'Akşener ile ilgili bir dosya verdim' demişti: Kılıçdaroğlu'ndan Yaşar Okuyan'ın iddialarına yanıt
Skandallar bitmiyor... Kavakçı, işe girdiği gün İBB bursu ile ABD’ye gönderilmiş!
İmamoğlu'ndan mektup: "Zindanlarınıza yenilmeyeceğiz"