CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Maduro'nun gözleri kapalı ve elleri bağlı olarak servis edilen fotoğrafını paylaşarak, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'a seslendi.
Özel, Erdoğan'ın geçmişte Maduro'ya 'kardeşim, dik dur, yanındayız' diyerek seslendiğini ancak şimdi Trump'ın uluslararası hukuku çiğneyip Maduro’yu yatak odasında eşiyle birlikte esir alması karşısında sessiz kaldığını söyledi.
Erdoğan'ın Trump'tan çekindiğini söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Bu fotoğrafa iyi bak Sayın Erdoğan! “15 Temmuz’da beni ilk arayan Maduro’ydu” diyordun.
“Maduro kardeşim, dik dur, yanındayız” diye seslenip, destek gönderiyordun. Maduro, adil olmayan seçimler yaptığında, kendi halkına adaletsiz davrandığında “kardeşim” diyerek arkasında duruyordun.
O zaman da yanlış yapıyordun. Ama dostun Trump geldi, uluslararası hukuku çiğneyip kardeşin Maduro’yu yatak odasında eşiyle birlikte aldı, elini gözünü bağlayıp götürüyor.
Şimdi ne hazindir ki; bu fotoğraf karşısında susuyorsun. Demokrasiyi savunman gerektiği zaman Maduro’yu savunuyordun, şimdi dünya düzenini savunman gerektiğinde, suskunluğunla, Trump’ın başka bir ülkeye darbesini savunuyorsun.
Çünkü muhtaç hissettiğin Trump’tan çekiniyorsun. İşte sizin demokratlığınız da dostluğunuz da kardeşliğiniz de bu kadar!"
Yavuz Selim Demirağ parmaklıkların ardına böyle gitti121 izlenme
Kaftancıoğlu’na ‘militan’ diyen AKP’li vekilin Fethullah Gülen tweetleri ortaya çıktı!120 izlenme
CHP’li Antmen: "Van’da 4 savcı uyuşturucu ve tarihi eserleri satmaya başlamış"66 izlenme
Akşener soruyu duyunca öfkelendi: Barzani’yi ben öpmedim!171 izlenme
Dikkat çeken imar değişikliği! AKP’li eski bakanın oğluna ait kaçak bina da orada!50 izlenme
Türkiye Yüzyılı’nda artık eğitim lüks: Okul yolu artık çiçekli bahçeden değil bit pazarından geçiyor38 izlenme
Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a yanıt: Varsa lafın gel karşıma, ordunla gel127 izlenme
Artvin’de sel! Dereler taştı, yollar kapandı...171 izlenme
Elektriğe yerli enerji zammı geliyor
CHP'li Özgür Karabat Ziraat Bankası'nı masaya yatırdı: Demirören'in borçları, batık şirketler, peşkeş hikâyeleri...
Dehşet otelin hesabından dikkat çeken paylaşım: Bir gecelik fiyatı dudak uçuklattı!
Özelleştirme öncesi dikkat çeken ihaleler! Satışa koydukları TEİAŞ’ta milyarlarca lira harcama!