İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan 'sahte diploma' soruşturmasına CHP kanadının tepkileri sürüyor.
Gelişmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan ana muhalefet lideri Özgür Özel, Türkiye haritasını kırmızıya boyadıkları yerel seçimlerden bu yana başta İmamoğlu ve çalışma arkadaşları olmak üzere partilerine dönük operasyonların hız kazandığını belirterek şunları söyledi:
"Mesele Sayın İmamoğlu'nun adaylığından, cumhurbaşkanı adaylığından duyulan endişe. 'Bir şeyler yapın ve engel olun' talimatı üzerine AK Parti kadrolarının harekete geçmesi... Bu kadroların bir kısmının da Adalet Bakanlığı'nda bordrolu olduklarını hatırlatmak lazım.
Diploma soruşturması kara mizah öyküsüdür.
Sayın Erdoğan kendi diplomasına şahit okul arkadaşları bulamazken İmamoğlu'nun diplomasını tartışmalı hale getirmek için onlarca kişinin diplomasını tartışmalı hale getirmeye çalışıyor.
İmamoğlu'nun hukuki bir sıkıntısı yok. Sayın İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığından duyulan endişeliler, büyük bir telaşla saldırırken beş siyasi yasak isteminin üzerine altıncı soruşturmayı açmak suretiyle acemice atılmış bir adımdır.
Bu iş döner dolaşır Sayın Erdoğan'ı vurur. İmamoğlu çıkar okul arkadaşlarıyla yemek yer, hocalarıyla buluşur, nasıl diplomasını alın teriyle kazandığını gösterir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine bir kişiyi bulur. O da Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptığı akademisyenden başka birisi değildir.
O yüzden bu iş döner Recep Bey'in, Sayın Erdoğan'ın diplomasını konuşturur.
Bizim açımızdan burada bir durum yok ama yargı tacizinin ne noktalara geldiğini ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının AK Parti'de nasıl bir kurumsal rahatsızlık, Tayyip Erdoğan'da da nasıl bir kişisel panik yarattığının ispatıdır.
Bu süreçle ilişkin ifade edeceğim husus bundan ibarettir."
Nefes
Engin Polat'ın yargılanmasına başlandı! 9 yıla kadar hapsi isteniyor19 izlenme
Gazze'den dönen Türk doktor: "Türkiye'ye kızgınlar, 'Neden ticareti durdurmuyorlar? Neden çelik ve çimentoyu ihraç ediyorlar?' diyorlar"24 izlenme
İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı, faciadan dönüldü!22 izlenme
Kan donduran olay! Öz kızını iki kez hamile bıraktı!213 izlenme
Marmaris alev alev yanıyor: Gece çıkan yangın söndürülemiyor! İşte son durum25 izlenme
Uzman isimden emekli ve memur maaşı zam oranı açıklaması202 izlenme
AKP’li milletvekili deprem bölgesinde siyaset yaptı, eşi vatandaşlara ağır hakaretler etti47 izlenme
CHP’li Veli Ağbaba’dan şok açıklama! “Suriyeliler şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapıyorlar”27 izlenme
6 Şubat deprem davalarında bir ilk! "AFAD ve kamu kurumları görevlerini ihmal ettiler" denildi
İngiltere'de lüks otelde yangın çıktı 100 kişi tahliye edildi, tek ölen yok!
'Usulsüzlük' var diyen Erdoğan'a kendi seçmeninden şok yanıt!
Bu bir 'Almanya bizi kıskanıyor' haberidir: Dışişleri Bakanı binlerce kilometreyi tarifeli uçakla gitti