CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a ait olduğu ileri sürülen bir WhatsApp yazışmasının ekran görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Halk TV yazarı gazeteci İsmail Saymaz, yazışmanın iddialara göre 13 Ekim 2023 tarihli olduğunu, dolayısıyla Özel'in CHP Genel Başkanı seçildiği 45 Kasım 2023'teki kurultay öncesine denk geldiğini yazdı.
Saymaz'ın aktardığına göre Yalım, ifadesinde kurultay harcaması için Özel'e 1 milyon TL verdiğini öne sürdü ve bu iddiasına kanıt olarak söz konusu ekran görüntüsünü dosyaya sundu. Paylaşılan görüntüde Özel'in Yalım'a, "Özkan, yarın sağlam bir paket olarak Denizli'de benim arabada benim mavi valizin içine koyuver" mesajını gönderdiği görüldü.
"SİLİNEN YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTIĞINDA ONUN PARA OLMADIĞI ANLAŞILACAK"
İsmail Saymaz, CHP lideri Özel'i arayarak kamuoyunda tartışılan yazışmaya ilişkin sorular yöneltti. Özel, yazışmaların kendisinde bulunmadığını belirterek eski telefonunu özel kaleme verirken WhatsApp'ını tamamen kaldırdığını söyledi. Paylaşılan ekran görüntüsünün eksik olduğunu savunan Özel, "Bizim aleyhimize bir anlam çıksın diye aradaki yazışmayı ya da fotoğrafı silmişler" dedi. Avukatlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağını belirten Özel, ekran görüntüsü gerçekten delil olarak sunulduysa Yalım'ın telefonunun açılıp incelenmesini ve silinen mesajların geri getirilmesini isteyeceklerini söyledi: "Silinen, silindiği görülmez hale getirilen yazışmada bizim lehimizde bir şey var. O olduğu takdirde para olmadığı anlaşılacak."
"BU HABERİ YAPANLAR UTANIR MI?"
Dün, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da düzenlediği basın toplantısında, "Söz edilen yazışmada akçalı bir konu kesinlikle yoktur. Bu WhatsApp yazışmaları dosyaya kazandırıldığında da bu gerçek görülecektir. Bir kere daha bu manşetleri atanlar, bu haberleri yapanlar alçaklıklarıyla baş başa kalacaklardır. Utanırlar mı ondan emin değilim ama alçaklıklarıyla baş başa kalacaklardır" açıklamalarında bulunmuştu.
tele2haber.com
Fatih Altaylı açıkladı: Mehmet Şimşek’in Erdoğan'a ilk itirazı ortaya çıktı49 izlenme
Erdoğan, 'fiyatlar gayet uygun' demişti: Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü görevden alındı91 izlenme
AKP’li başkan ‘seçimde partime destek veremeyeceğim’ diye istifa etti!28 izlenme
Kingston Kardeşler Türkiye’deki parasını nasıl geri aldı?85 izlenme
Gazeteci Ömer Taşpınar 'Putin'in elinde yolsuzluklardan tutun da 15 Temmuz’un gerçek yüzüne kadar gidebilecek kirli dosyalar var !'386 izlenme
Şaka değil ! Suudi tv kanalı 'karınızı nasıl dövmeniz gerekir' konulu kamu spotu hazırlamış !3356 izlenme
Yılmaz Özdil salonu gülmekten kırdı geçirdi 'Recep Tayyip Erdoğan feribotu bile Norveç’ten alındı !'16745 izlenme
Berna Laçin dün akşam elektriğe gelen zamma isyan etti!115 izlenme
İsrail’de kanlı saldırı: Çok sayıda ölü var
Çevrenizdekilerin kokain kullandığını nasıl anlarsınız?
Dalaman'daki otel sahibinin Meclis tutanaklarında yer alan ifadesi 'Erdoğan 14 Temmuz'da otelden ayrıldı!'
Patronlar Çalışma Bakanı'na resti çekti, asgari ücret için tarih verdi