CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, burada yaptığı konuşmada, Milli İstihbarat Teşkilatı'na ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili talimat gittiğini öğrendiğini söyledi.
Soruları yanıtlayan Özel, şöyle konuştu:
"Bir kere Esenyurt meselesindeki tavır ve tutumumuz hangi parti ya da belediye olursa olsun aynı. Soruşturmanın başladığı gün kayyum atamak yanlıştır.
Ben olayları yakından takip ediyorum. Geçtiğimiz günlerde de zaten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a Melih Gökçek'in trol orduları salındı. Geçmişte soruşturmaya gerek bile duyulmayan soruşturmaları ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. MİT'e talimat vererek eşerek deşerek bir bağlantı bulmaya çalışıyorlar.
Ben, MİT Başkanı İbrahim Kalın'a yaptığı bir sunumla ilgili mektup yazmıştım. Kalın'ın AKP Genel Merkezi'ne kadar gidip neden bir sunum yaptığını sormuştum. Bizi ilgilendirmeyen yalnızca AKP'yi ilgilendiren nedir sorgulamıştım. Kalın da mektubu aldığını cevapladığını söylemişti.
MİT'e Saray'dan birilerinin "Bir şeyler araştırın bulun, Ankara Belediyesi'ni de bu işlere karıştırın" dendiğini duyduğumu söylemek istiyorum. MİT Başkanı Kalın'ın bizi bilgilendirmesini istiyorum."
Sözcü
7 Büyükşehir maaş zammını etkiler43 izlenme
Çocuğa çarpan alkollü sürücüyü böyle dövdüler!62 izlenme
Büyük düşüş! Konut satışları yüzde 48.6 düştü53 izlenme
Alım gücünü böyle gözler önüne serdi: '2 yıl önce Türkiye'de pahalı geldiği için alamamıştım. Burada 1 euroya aldım. Türkiye'de fiyatı 155 lira olmuş"45 izlenme
AYM'den ilahiyat kıyağına ret!150 izlenme
Son seçim anketinden çarpıcı sonuç: AKP-MHP oyları eridi!50 izlenme
Apo’yu, Meclis’in üzerine kayyum olarak atadılar!22 izlenme
İttifak işe yaramadı, 12 milyon emekliye kötü haber5455 izlenme
İtibar deprem de dinlemiyor
İran'ın misillemesi Körfez'e yayıldı: Dubai'nin simgesinde yangın çıktı
AKP'li Ali İhsan Yavuz: 'Erdoğan'ın yaptıkları sebebiyle sevap hanemize bir şeyler yazılıyor'
Korona hastalarına tarihi geçen ilaç verildi iddiasına ilişkin resmi açıklamaya tepki yağdı!