AKP döneminin liyakatsiz atamaları ve hemen her konuda tek imza ile alınan kararlara ilişkin tartışmalara her gün bir yenisi eklenirken ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir çıkış geldi.
Demirtaş, doktorundan, hukukçusuna, öğrencisinden çiftçisine iktidar kararlarını sorgulayan, kabul etmeyen her kesimi hedef tahtasına oturtan yönetim anlayışını ve gelenekselleşen liyakatsizliği şu ifadeler ile eleştirdi:
"Beyin Cerrahisini en iyi BEYİN CERRAHI bilir, en çok oy alan değil
Matematiği en iyi MATEMATİK PROFU bilir, en çok oy alan değil
Uzay Mekiğini en iyi ASTRONOT bilir, en çok oy alan değil
En çok oy alan değil,
En çok oy alan değil,
En çok oy alan değil…"
Liyakatsiz atamaların son örneğini CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla açıkladı. Tanal, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin ziraatçı kardeşi Abdulcenap Cevheri’nin iki yıldır öğrencisi olmayan Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ne dekan olarak atandığını paylaştı.
Öte yandan Türkiye’den tek bir devlet üniversitesi bile Times Higher Education’ın (THE) 2022 Dünya Üniversite Sıralaması’nda ilk 500’de yer alamadı. Her yıl THE tarafından yayımlanan Dünya Üniversite Sıralaması’nda (World University Rankings) Türkiye’den ilk 500’e giren üniversite sayısı 2015’ten beri düşüşte. 2015’te Türkiye’den üç vakıf ve üç devlet üniversitesinin girdiği listede, yedi yıl sonra sadece bir vakıf üniversitesi kaldı. İktidarın “eğitim politikaları”, “üniversitelerdeki demokrasiyi yok eden liyakatsiz atamalar” ve “Yükseköğretim Kurumu’nun keyfi uygulamalarına işaret eden eğitim uzmanları, ortaya çıkan manzaranın “şaşırtıcı olmadığını” kaydediyor.
Yeniçağ
Yozgat’ta vahşet! Bir aylık bebek sobada yakıldı!42 izlenme
MHP kulisleri alev alev! Bu anketler büyük kriz yaratmış6 izlenme
Ekrem İmamoğlu, HDP, PKK iddialarına muhteşem cevap vermiş ! Sonuna kadar izleyiniz...12052 izlenme
"Atatürk'e lanet" ayağa kaldırdı! Tanınmış isimlerden çok sert ifadeler!158 izlenme
Bakanlıktan 'uçak' sorusuna iki farklı yanıt!62 izlenme
Zamlara yetişemeyen vatandaş şans oyunlarına umut bağladı29 izlenme
Zihinsel engelli kadına cinsel saldırı iddiası59 izlenme
Özgür Özel itirafçı Murat Abbas’ı işaret etmişti: Nedeni ortaya çıktı23 izlenme
İçişleri Bakanlığı’nın Gökçek dönemindeki 'imar rantına' soruşturma izni verdiği ortaya çıktı: Herkes var, Melih Gökçek yok!
İndirim bunun neresinde?
Isparta Belediye Başkanı'nın makam aracı yeniden gündemde!
Dolar 23 TL oldu, 2018'te yapılan sokak röportajı akla geldi: "Dolar yükselmiyor, TL düşüyor. Su yükselmiyor gemi batıyor"