İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından seçilen başkan vekili Nuri Aslan hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan iddianame düzenlendi. İddianameye tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul’a onurla hizmet eden, halkçı belediyeciliğin vekaletini taşıyan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Aslan hakkında, yönettiği kurumun bürokratlarının hukuki durumunu takip etmek üzere gittiği adliyede yaşanan engellemelere tepki gösterdiği için sudan sebeplerle iddianame düzenleniyor, hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Bu davaların ne hukuki bir temeli var ne de akıl ve vicdanla açıklanabilir bir tarafı. Adliyeleri bir siyasi aparata dönüştürmenin bu ülkeye faydası yok, zararı çok. Halkımız olanı biteni gayet iyi görüyor. Cumhurbaşkanı adayımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çizgisini kararlılıkla sürdüren, vicdanına herkesin şahit olduğu değerli ağabeyim, yol arkadaşım Nuri Aslan’ın yanındayız."
TELE1
Papara soruşturmasında flaş gelişme: Doktor tutuklandı91 izlenme
Adana Zeydan Karalar için ayakta! CHP lideri Özgür Özel on binlere seslendi16 izlenme
Erdoğan açıkladı: Elektrik faturalarında yeni düzenleme55 izlenme
Açlığa terk edilen 2 milyon esnaf için CHP harekete geçti!99 izlenme
Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları yayınlandı: Deepfake iddiası47 izlenme
Vatandaş krizde, Erdoğan Suriyelileri düşünüyor ! '110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik. Bu insanlar ülkemde kaçak köçek yaşamasın'330 izlenme
İSKİ’nin 900 bin liralık lüks aracı Sayıştay’a takıldı!96 izlenme
Artık yurt dışında okumak da hayal oldu! İtalya, 3 yıllık vize başvurularını durdurdu16 izlenme
Elektrik, doğal gaz, akaryakıt, gıda, ulaşım... Ramazan Bayramı'ndan sonra zam yağmuruna hazır olun!
Rus ordusu, Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal fabrikasını vurmaya devam ediyor!
Çiftçi bu kez Bakan Yumaklı’nın yüzüne isyan etti: "Genç kalmadı, köyler boşalıyor"
Serbest bırakılan gazeteci Barış Terkoğlu: "Haberi nasıl öğrendiğimin peşinde olunduğu için telefonuma el kondu"