Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı "Onun Baas rejimi ve Esed sevgisinin altında farklı sebepler var" ifadesi, siyaset sahnesindeki gerilimi artırdı.
İzmir İl Başkanlığı'nca 2025 yılına yönelik yol haritasını belirlemek amacıyla düzenlenen 'Korkusuz Kentler Çalıştayı'nda konuşan ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel'in de gündeminde bu sözler vardı.
Erdoğan'ın 'tehlikeli' bir işe kalkıştığını vurgulayan Özel, oldukça sert bir tonda şunları kayda geçirdi:
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun inancını hatırlatarak, onun mezhebini hatırlatarak, onunla Esad üzerinde bir bağ kurarak hem Suriye'deki haklı tedirgin Arap Alevilerin yalnızlaştırarak, Allah göstermesin onları hedefe koyarak, Kemal Bey üzerinden kurduğu mezhep kurduğu mezhep kurgusunun Suriye'den duyulduğunu da bilerek çok tehlikeli bir işe kalkışıyor.
Asla içine girmediğimiz bu tartışmaya asla ve asla diyoruz.
Buradan Erdoğan'ın gözünün içine bakarak diyorum ki; Sus bu hadsizlikle, bu iş bilmezlikle, bu lüzumsuz çıkarcılıkla sakın girme.
Bu vakitten sonra sukutunu özürden sayacağım. Eğer bu konuda bir kelime daha ederse onu tarihte görülmemiş bir şekilde perişan edeceğim."
Özel, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Erken seçim' çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var, Meclis'te 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım.
Eğer varsa, biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz. Biraz zamana ihtiyacı varsa, 2025’in Ekim sonu, Kasım başını işaret etmiştik kendisine.
Mart’ta yapmak istiyorsa Mart’ta, Ekim’de yapmak istiyorsa Ekim’de... Biz dünden razıyız, bugünden hazırız. Devir teslim için sabırsızlanıyoruz. Gelsin, aday olsun.
Yok aday olacağım diyip sanki yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin. Hemen grubuna talimat versin, kararı bu hafta alalım."
Nefes
Hakkari'de koronavirüs hastası bir kişi, doğum günü partisinde yakalandı!60 izlenme
1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesi, balıkçılar ve balık satıcıları için sevinçle karşılandı31 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında rapor tamamlandı: 'Serdar Sertçelik' ayrıntısı46 izlenme
İlber Ortaylı'yı kaybettik!15 izlenme
İptal oyu veren YSK üyesinin eşi AKP aday adayı çıktı!71 izlenme
EYT'de maliyet belirsizliği: Meclis'te görüşmeler sert tartışmalarla başladı81 izlenme
Flaş karar! Birçok ilde 65 yaş üstüne yasak geldi!122 izlenme
Enflasyonu savaş vurdu9 izlenme
CHP'lilere "Bunların alayı din düşmanı" dedi, kendisi ne Fatiha ne de Kevser suresini okuyamadı
Tacizden tutuklanan ilçe müftüsüne sahip çıktı!
Perulu narkotik uzmanı: "Türkiye kokain sevkiyatında kullanılan üslerden birine dönüştü"
Sahte diplomalı şehzade ‘Külliye’ye yardım’ diyerek taş satıyor