İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanması sürecindeki tutumları gerekçesiyle CHP, bazı markalar hakkında boykot kampanyası başlattı.
Boykot büyürken, gözaltı ve tutuklanma sürecindeki protestoları destekleyenler bugün ülke genelinde boykot çağrısı yaptı. Özellikle İstanbul'da birçok kafe, restoran ve iş yeri de 2 Nisan'da dükkanlarını açmayacaklarını ya da satış yapmayacaklarını duyurdu. CHP'den ve bazı oyunculardan da boykota destek gelirken, oyuncu Aybüke Pusat da sosyal medya hesabından boykot çağrısını paylaşanlardan biri oldu. Pusat, paylaşımı gerekçesiyle TRT'de rol aldığı Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkartıldı.
Konuyla ilgili olarak Oyuncular Sendikası'ndan açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:
"Boykot, Anayasa'nın düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile toplantı gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilebilecek bir protesto biçimidir.
Anayasamızın 25. 26. ve 34. maddeleriyle güvence altına alınmıştır.
Meslektaşımız Aybüke Pusat ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ve kendisinin yanındayız. Sanat emeği, ifade özgürlüğüyle anlam bulur.
Hiçbir oyuncu, düşüncesini dile getirdiği için işinden edilemez."
Tele1
Son araştırmadan AKP'ye kötü haber! Millet İttifakı arayı açıyor!52 izlenme
Mehmet Şimşek'e göre dar gelirlinin şikâyet etmesi ezbermiş!15 izlenme
Asgari ücret kaç lira olacak? Beklenti değişti, zam oranı arttı17 izlenme
Levent Göktaş'tan Sedat Peker açıklaması50 izlenme
Bahar Aksu cinayetinde yeni görüntü: Keşif yapıp 4 kişi olarak geri dönmüşler! Sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı27 izlenme
Yolsuzluk iddiaları gölgesinde başhekim değişmişti! Yeni başhekime ilk ziyaret AKP’lilerden16 izlenme
Resmi görevi olmadığı halde kamu aracı ve şoförünü kullanan eski vekil kim?107 izlenme
Türk Tabipleri Birliği: Fahrettin Koca'nın paylaştığı veriler hatalı!81 izlenme