AKARYAKITA gelen son zamlar ve paralı otoyoltünelköprülere yılbaşında gelen rekor zamlardan sonra İstanbulBahçeşehir’den Bodrum’a özel araçla sadece gidişin maliyeti 4 bin 500 lirayı geçti. 700 kilometrelik güzergahta, yaklaşık 50 litre benzin yakıyor. 50 litre benzin maliyeti 2.250 TL olurken, 1 sınıf olarak geçen araçla (otomobil) 4 farklı otoyola, Avrasya Tüneli’ne ve Osmangazi Köprüsü’ne toplam 2.310 TL geçiş ücreti ödeniyor. Sadece benzin ve yol harcaması 4.560 TL’yi buluyor. Yolda mola verip, 4 kişilik aile olarak yemek yemenin de bir maliyeti var. Kişi başına 600 TL’den 2.400 TL’yi buluyor. Yolculuğun faturası da 6.960 TL’ye kadar çıkarıyor.
YOL VE KÖPRÜ 2.310 TL
İstanbul BahçeşehirÇeşme yolunda tek tek şu maliyetler çıkıyor: Tatilci aile, önce IspartakuleMahmutbey otoyoluna 39 TL ödüyor. Mahmutbey’den Avrasya Tüneline yönelip bu tünel için 225 TL ödüyor. Oradan, ÇamlıcaGebze arasındaki TEM otoyolu güzergahında da 39 TL ücret ödeniyor. GebzeOsmangazi Köprüsüİzmir otoyolu fiyatı 1.965 TL (sadece köprü geçişi 795 TL) olmuştu. Tatilci aile, başka zam gelmezse, otel veya yazlığına ulaşıncaya kadar otoyolbenzinmola giderleri için toplam 6.960 TL harcayacak.
Nefes
Mustafa Kemal’in tarihin akışını değiştiren kararı83 izlenme
Belediye başkanıyla pazarcı arasında sert tartışma: "Azrail misin?"9 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını dünya böyle gördü: "TL savunmasız kaldı"27 izlenme
Alkollü içki fiyatlarında son 10 yılda rekor artış!39 izlenme
Gallup’un 2022’ye dair ülkelerin umutlarını ortaya koyan araştırmasında kötümserler liginin zirvesinde Türkler var!62 izlenme
Ziyaret etmeyen kalmadı, 10 yıldır bitirilemedi!23 izlenme
Fransa'da 64 Yaş Emeklilik Protestosu21 izlenme
Tabldotçu: Eskiden 350 gram et koyardık şimdi 100 gram119 izlenme