Yapişletdevret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü'nde yol ayrımına gelindi.Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ'nin hissedarlarından Nurol'un, Osmangazi projeden ayrılmayı ve hisselerini satmayı planladığı öğrenildi.
Gazete Durum'un haberine göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 2022 yılının ilk yarısı için 4 milyar TL'ye yakın garanti ödemeye hazırlandığı Osmangazi Köprüsü ve İstanbulİzmir Otoyolu'nda, sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Projeyi; Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi ve Göçay firmalarının oluşturduğu “Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ” işletiyor. Nurol'un, ortaklıktan ayrılmayı ve hisselerini satmayı planladığı öğrenildi. Bazı kaynaklar iddiası “Nurol'un böyle bir planı ya da düşüncesi olduğu biliniyor. Ne zaman ve hangi şirkete devredecek? Bunu zaman gösterecek” şeklinde.

Türkiye'de, bir finansman yöntemi olarak tercih edilen yapişletdevret (YİD) modeliyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbulİzmir Otoyolu gibi alt yapı projeleri inşa edildi. Devlet, bu projelere, araç geçiş garantisi verdi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, söz konusu YİD projeleri için bu yıl ödeyeceği toplam garanti tutarının 25 milyar TL'yi aşacağı hesaplanıyor.

NUROL YOL AYRIMINDA
Söz konusu projeler arasında yer alan İstanbul–İzmir Otoyolu ile Osmangazi Köprüsü'nü; Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi ve Göçay firmalarının oluşturduğu Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ işletiyor. Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ'nin hissedarlarından Nurol'un, projeden ayrılmayı ve hisselerini satmayı planladığı öğrenildi. Kaynaklar, “Nurol'un böyle bir planı ya da düşüncesi olduğu biliniyor. Ne zaman ve hangi şirkete devredecek? Bunu zaman gösterecek” diye konuştu.

ÖDEMELER HAFTAYA
Karayolları Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk yarısında, Osmangazi Köprüsü İstanbulİzmir Otoyolu'ndan garanti edilen sayıda araç geçmediği için işletmeci Otoyol Yatırım AŞ'ye yaklaşık 4 milyar TL ödeyecek. Ödeme, gelecek hafta yapılacak.
Yap-işlet-halka yük et! Garantili yolların müşavirlik ve kontrollük hizmetleri için 206,2 milyon TL harcanacak37 izlenme
İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilişi, gözaltına alınması, tutuklanması ve beraberinde başlayan protesto süreci Japonca seslendirilerek belgeselleştirildi79 izlenme
TRT vergilerden 10 milyar TL kazandı: 4 milyar TL eğlenceye harcadı49 izlenme
CHP'li Deniz Yücel: "Sığınmacı ve kaçaklara izinsiz çalışma imkânı sunulacak!"21 izlenme
Öğretmenlerden Erdoğan'a 'bir miktar' tepki33 izlenme
Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve Yeşilay'a 'yardım' yapmış!114 izlenme
Bakan Güler'den 'teğmenler' açıklaması: "Emir komuta zinciri devre dışı bırakılmıştır"28 izlenme
Yeni aşı üretim merkezi ihalesi tanıdık müteahhide gitti!72 izlenme
Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan 2 üyeye daha tasfiye iddiası!
Tek çıkış O’nun yolundan gitmek
Türkiye'yi 'Allahu Ekber' diyerek soyuyorlar ! Örnek: Çiftlik Bank !
Millet İttifakı Başkan Adayı Kim Olmalı? İşte Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ın katıldığı anketin sonucu...