AKP'li Osman Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'li Ali Mahir Başarır'ın orucunu açan AKP'lilerin yokluğunu fırsat bilerek oylama yaptırdığını iddia etti.
Bu paylaşımın ardından Meclis'te iftar saatinde yapıldığı iddia edilen oylama gerginliğe sebep oldu.
"ADINI BİLE SÖYLEMEKTEN UTANÇ DUYDUĞUM..."
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'li Osman Gökçek'in attığı tweete tepki göstererek şunları söyledi:
"Şimdi ben üzülerek söylüyorum bunu ama siz şahitsiniz Meclis başkanımız olarak. AKP'li bir milletvekili tweet atmış. "Değerli vatandaşlarımız AK Partili milletvekillerimizin oruç açmasını fırsat bilen CHP Grup başkan vekili Ali Başarır, Meclis'te iftar saatinde yoklama yaptırdı." Sayın başkanım iftar saatine yakın ara verdiniz yaklaşık bir saate aşkın süre milletvekillerimiz personelimiz iftarını açtı sonra geldiniz ve Meclis'i açtınız doğru mu?"
"MECLİS'E YAKIŞMAYACAK BİR YALAN"
Bekir Bozdağ'a yönelen Başarır, "Siz konuşun buyurun. Şimdi adını bile söylemekten utanç duyduğum bir milletvekili bu tweeti atıyor. Olmaz bak biz siyasi rakip olabiliriz, birbirimize ağır eleştirilerde bulunabiliriz ama bu bir provokasyon. Bu olmaz, bu bir suç. Niye ben iftar açma saatinde milletvekillerimizin iftar açmasını engellemek için yoklama alıyım. Bir saat sonra Meclis açılmış iç tüzük 37'ye göre arkadaşımız konuşma yapmış ondan sonra yoklama istemiş. Şimdi bu ülkede motor kuryeler vardiyalı çalışan işçiler, taksi şoförleri yarım saat ara verip iftarlarını açıp işine dönüyor. Biz Meclis olarak bunu yapmayacağız mı? O zaman şunu söyleyin iftardan sonra Meclis çalışmayacak bunu tartışalım. Ama şu bir yalan Meclis'e yakışmayacak bir yalan. Bu milletvekili ve ailesi artık Türkiye'de ve maalesef Meclis'e çevre kirliliği yaratıyor. Siz bunun şahidisiniz bu Meclis'in saygınlığını korumak en başta size düşer. Lütfen böyle mi oldu, olmadı ben sizden duymak isterim?" dedi.
BOZDAĞ GÖKÇEK'İ YALANLADI
Bozdağ ise Gökçek'i yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:
"Peki değerli milletvekilleri biliyorsunuz bugünkü görüşmeler sırasında CHP grubunun önerisini oyladık ve ara verdik 55 dakika. Sonra iç tüzük 37 görüşüldü ve arkasından yoklama istendi. Yani muhtemelen işte bir saati geçti tahmin ediyorum CHP grubu o zaman yoklama talep etti. İftar saatinden herhalde bir saatten daha vakit geçtikten sonra.
Tele1
Geçinemeyen emekliler 'sefalet' ücretine isyan etti! Ankara'dan iktidara seslendiler: "Emeklilere taksit taksit zam yapanlara, emekli 31 Mart'ta tek çekim yapacak"34 izlenme
Sayıştay raporu AKP'li belediyenin yolsuzluğunu ortaya çıkarttı!332 izlenme
MHP’li vekilin de diploması sahteymiş11 izlenme
Damat Albayrak'a dokunan 'yanıyor'...! Eren Erdem'e Berat Albayrak cezası!309 izlenme
THY'nin Atatürk'le ne alıp veremediği var?10 izlenme
Muharrem İnce: Ekonomi kurallarını algılayan olanı biteni görür166 izlenme
TÜİK'in seçim göstergesinde Mart verisi belli oldu29 izlenme
Sağlık Bakanlığı’nı Menzilciler kuşattı! Koronavirüs testi ihalesi de tarikata verilmiş!87 izlenme
İsrail Gazze'de işgale başladı! Dış mahallelere giriyor
Devletten o soruya "gizli" yanıtı!
Narin cinayetinde gerekçeli karar açıklandı ama cinayet tam olarak aydınlatılmadı! 'Salim İle Yüksel'in ilişkisini gördü' yalanını birlikte uydurmuşlar
AKP'deki seçim korkusu dışa vurdu! Dua etmeye başladılar!