Türkiye'de görülen yüksek enflasyonu gerekçe gösteren elektrik dağıtım şirketleri, mayıs ayına kadar elektrik tarifelerinde zam yapılmamasını gerekçe göstermiş ve mevcut fiyatlar üzerinden altyapı yatırımlarını finanse edemediklerini öne sürmüştü.
Çok sayıda elektrik dağıtım şirketinin altyapı yatırımlarını durma noktasına getirmesi, yaz aylarında Türkiye'nin felaket yaşamasına neden oldu.

ŞİRKETLERİN KAR HIRSI ORMANLARIMIZI KÜLE ÇEVİRDİ
Günlerdir Türkiye'yi etkisi altına alan yangınların en yoğun yaşandığı şehirlerden biri İzmir olurken, yangınların çıkış nedenine ilişkin İzmir Valisi Süleyman Elban'dan açıklama geldi.

Kentte 8 günden beri çeşitli bölgelerinde yangınların yaşandığına değinen Elban, yangınların insan kaynaklı çıkmadığını belirterek, "Çeşme Ildır Mahallesi'nde ve Ödemiş'te dün başlayan yangınlar, hafta sonu Seferihisar'da, daha önce Foça ve Aliağa'daki yangınların tamamı elektrik hatlarından kaynaklı başladı. Elektrik hatlarından çıkan kıvılcımlar hemen yakınındaki otları tutuşturup kısa süre içerisinde etrafa ve ormana yayıldı. İnsan ya da sabotaj kaynaklı bir yangın yok." ifadelerini kullandı.
GDZ Elektrik Dağıtım tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarında yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar gibi faktörlerin yangın riskini artırdığına dikkat çekilerek, bu durumun son yıllarda küresel ölçekte artış gösteren hava koşullarındaki ciddi değişimin bir sonucu olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Ülkemizde etkisi devam eden orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; acımızı paylaşan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde, yangınların elektrik kaynaklı olduğuna dair iddialara yer verildiği görülmektedir. Öncelikle kesin bir şekilde ifade etmek isteriz ki, sahada gerçekleştirilen ilk değerlendirmelere göre bölgemizdeki yangınların elektrik hatlarından çıktığına ilişkin somut bulgu bulunmamaktadır.
Elektrik kaynaklı yangınlar, yalnızca yaz aylarında oluşabilecek olaylar değildir. Ancak yaz aylarında, sıcaklıkların çok arttığı, nem oranının düştüğü ve yüksek hızlı rüzgarların olduğu dönemlerde yangın riski her zamankinden fazladır. Bu durum, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi özellikle Akdeniz kuşağı ülkelerinde ve ülkemizde, bu dönemlerde gözlenen hava koşullarındaki ciddi değişimin bir sonucudur.
Bu sebeple, son bir haftada ülkemizde ve komşu ülkelerde havanın aşırı ısınması ve nem oranının aşırı düşmesi nedeniyle yüzlerce orman yangını çıkmıştır. Bölgenin elektrik dağıtım altyapı işletmecisi olarak, süreci yakından takip etmekte ve ilgili kurumlarla tam iş birliği içerisinde sahada çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yangınla cansiperane mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyor, her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."
Sözcü
İBB Sözcüsü Ongun, AKP’nin 106,5 milyon doları nasıl “buharlaştırdığını” anlattı!57 izlenme
IŞİD evindeki kadınların ifadesi ortaya çıktı! 3 polis şehit olmuştu22 izlenme
İran tüm dünyayı böyle tehdit etti: "Şu anki benzin fiyatlarının tadını çıkarın"24 izlenme
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rusya'nın tek şansı müzakereler"60 izlenme
Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye edildi41 izlenme
Kafede telefonla konuşurken Kanal İstanbul'u eleştiren gazeteci gözaltına alındı!399 izlenme
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu'dan Narin'in ailesiyle ilgili şok sözler! “Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır”45 izlenme
Kardak kahramanı Ali Türkşen'den seçim sonucu yorumu67 izlenme
‘Bundan sonra daha keskin düşüşler olacak’ diyen Nebatiye vatandaştan enflasyon yanıtı: "Palavrayla düşecek bir durum yok"
Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu LGS'de Türkiye birincisi oldu
Avrasya Tüneli vatandaşın içinden geçti! Avrasya Tüneli için 5,4 milyar TL’lik ödeme
Yasadışı bahis soruşturması: 8 sosyal medya fenomeninin hesaplarına erişim engeli!