Ülke genelinde koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den hastanelerdeki koronavirüs yoğunluğunu gözler önüne serecek bir iddia geldi.
Adıgüzel, Ordu Devlet Hastanesi’nde tuvaletlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi için tadilat başlatıldığını iddia etti. Ordu’da yoğun bakım yeri bulunamadığını söyleyen Adıgüzel, “Çözüm şu, bu binada her odadaki tuvalet yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor” dedi.
ANKA’da yer alan habere göre, Hastane AKP hükümeti döneminde ‘tek bir çivi çakılmadığını’ söyleyen Adıgüzel, “Ordu’da yoğun bakım yeri bulunamıyor. Çözüm şu, bu binada her odadaki tuvalet yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor” dedi.
Adıgüzel, Ordu’ya yapılacağı açıklanan hastanelerinde halen inşa edilmediğini vurguladı.
Adıgüzel, “Buraya 2017 yılında botanik park projesi başlandı, 16 milyon lira para harcandı. Daha sonra buraya şehir hastanesi yapacağız diye park kaldırıldı, yapılan yatırım çöpe gitti. Bu hastane de yapılmadı. Pandemi günlerinde Ordu’nun şiddetli şekilde hastaneye ihtiyacı var. AKP’nin Ordu’yu getirdiği hal bu noktada. Mevcut hastanelerin normal servislerini kapatarak, mevcut olanları yoğun bakıma çevirme kararı alındı'' diye konuştu.
Adıgüzel, 2010 yılında Ordu Devlet Hastanesi yanına 300 yataklı hastane yapılma planın da boşa çıktığını kaydederek, “Şu anda 300 yataklı, 50 yoğun bakımı olan hastane yapılmış olacaktı ancak AKP yüzünden yapılmadı” dedi.
Geçtiğimiz günlerde toplanan Ordu İl Pandemi Kurulu, Ordu Devlet Hastanesi’nde prefabrik binada bulunan polikliniklerin kapatılarak, ilave yoğun bakıma dönüştürülmesine ve hastanenin personel otopark alanında da prefabrik yoğun bakım inşa edilmesine karar vermişti.
Son ankette Erdoğan'a şok üstüne şok!45 izlenme
İran İsrail'i balistik füzelerle vuruyor, Demir Kubbe engelleyemiyor! İran füzelerinin İsrail’i vurma anları böyle görüntülendi45 izlenme
Almanya'nın virüsle mücadeledeki sırrı ne?79 izlenme
Bizim paketten LAF onlarınkinden PARA çıktı!38 izlenme
Arap basınından çarpıcı iddia: ‘Erdoğan’ın Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısına davet edilmesi AB’de tartışma yarattı’23 izlenme
TOKİ, çocuk bahçesi ve yol sattı! "Bir tüccar gibi çatır çatır satıyorlar"28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 22.195 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.004.285’e, can kaybı da 17.851’e yükseldi!37 izlenme
Deprem konutlarını teslim alan bazı şahıslar, balkonlardaki Türk Bayraklarını keserek aşağıya attılar!39 izlenme