Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre 2024 yılının sonuna kadar Türkiye’de toplam 190 milyon numara taşıma işlemi yapıldı. Yüksek abonelik ücretleri nedeniyle müşteriler operatör değişikliğine gidiyor. Aynı tarifeyi eski müşteriye yeni müşteriden iki kat fazla fiyata satan GSM operatörleri sadakatsiz müşteriler oluşturuyor. Taahhüt süresi dolanlar, yüksek faturalarla karşılaştıkları için hat taşıyanlara uygun fiyat veren başka operatöre geçiş yaparken, bu sonuçla birlikte Türkiye’de numara taşıma Avrupa’nın 4 katına çıktı.
Ekonomim'de yer alan habere göre yeni müşteriye en düşük fatura ortalama 200 TL’ye sunulurken, eski müşterinin faturası ortalama 400 TL'ye kadar çıkabiliyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre ise operatörlerin fiyat stratejilerini gözden geçirmesi gerekiyor. Kısa vadede tüketici lehine gibi görünen bu tablo, uzun vadede hem hizmet kalitesini hem de altyapı yatırımlarını olumsuz etkileyebilir.
Mobil Kullanıcı Başına Ortalama Gelir oranı ise Avrupa'nın oldukça gerisinde olduğu görülüyor. Mobil hizmetler yıllık bazda ortalama yüzde 76 artarak 130 liradan 230 liraya çıktı. Bu artışın nedeni kur farkları ve özellikle yüksek veri tüketimiyle gelen faturalı tarife büyümesiyle açıklanıyor.
BTK’nın raporundan derlenen bilgiye göre ise faturalı abonelerin sayısı faturasızlara kıyasla daha hızlı artış gösteriyor. Faturalı hat kullanıcı sayısı 1 yılda yüzde 15,8 yani 8,6 milyon kişi artarak, 62,9 milyon oldu. Faturalı aboneler, daha yüksek veri kullanımına sahip oldukları ve daha uzun süreli müşteri bağlılığı sundukları için operatörler tarafından daha fazla teşvik ediliyor. Artan mobil internet kullanımıyla birlikte, bol GB içeren internet paketleri (özellikle 10 GB ve üzeri) daha çok tercih ediliyor.
Sözcü
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Salih Güney'den iktidara tepki: "İktidara biat etmediğimiz için bizi kara listeye almışlar, hiçbir projede yer vermiyorlar"28 izlenme
İşte bomba Andan Oktar raporu970 izlenme
İmamoğlu'nun tutukluluk incelemesi: Tahliye talepleri reddedildi18 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hasta sayısı 389.256'ya, can kaybı 10.722’ye yükseldi!51 izlenme
İddia edilen Enver Aysever–Ekrem İmamoğlu 'Silivri diyaloğu' yalan çıktı7 izlenme
Uzaktan eğitimi, internetin çektiği ahır damında yapıyorlar!56 izlenme
Özgür Özel’den YSK önüne çağrı24 izlenme
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde iki Suriyeli grup bıçak ve satırlarla birbirlerine saldırdı!58 izlenme
Bakan Pakdemirli, Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olmadığını savundu!
2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde Türkiye, geçen yıla göre 10 basamak geriledi! Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri arasında sonuncuyuz!
Muharrem İnce: 15 Temmuz bayram günü olamaz
Bakan Nabati'nin TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesi: "Yüksek enflasyonu bu ülkeden def edeceğiz."