Auto-Created-3
20 Nisan 2023 ( 28 izlenme )
Reklamlar

Önümüzdeki 12 aya ilişkin TÜFE beklentisi ise yüzde 31,63'ten yüzde 31,02'ye geriledi

Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcısı anketi sonuçlarını yayınladı. Bir önceki anket döneminde katılımcıların yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 37,72 iken, bu anket döneminde yüzde 37,77'ye yükseldi.

Önümüzdeki 12 aya ilişkin TÜFE beklentisi ise yüzde 31,63'ten yüzde 31,02'ye geriledi.

Bir önceki anket döneminde 22,91 TL olan yılsonu döviz kuru (USD/TL) beklentisi Nisan'da 23,15 TL'ye yükseldi. 12 ay sonrası kur beklentisi ise 23,52 TL'den 24,08 TL'ye yükseldi.

BÜYÜME BEKLENTİLERİ DEĞİŞMEDİ

Katılımcıların 2023 yılı için GSYİH büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. 2024 yılı büyüme tahmini de yüzde 4,4 ile sabit kaldı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li başkan yardımcısından Samsun'da anıtı korumaya gelen vatandaşlara hakaret! Seçimle alınamayan kıyılara yasayla el koydular! Ahbap soruşturmasında Uğur Dündar, Gülben Ergen, Mahsun Kırmızıgül dahil 5 ünlü ifadeye çağrıldı Cinsel İşlev Bozukluk Tedavisi