Paris 2024 Olimpiyatları’nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan’la birlikte gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, gündemden düşmüyor. Müsabakalarda lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat tercih etmeyen Dikeç, atış sırasındaki özgün duruşuyla da dikkatleri üzerine çekti.
Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüler, Dikeç’i bir anda dünya çapında ünlü hale getirdi. Dünyanın her yerinden kendisine mesajlar geldiğini belirten Dikeç, “Japonya’dan ‘Ülkemizde çok meşhur oldun’ mesajları aldım. Birinci olan Sırp arkadaşım da ‘Birinci biz olduk ama en çok sen konuşuldun. Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız, karıştırılmış gibi’ dedi. Bu kadar ilgi göreceğimi beklemiyordum” ifadelerini kullandı.
“Açıkçası bu pozu sükse olsun diye yapmadım. 24 yıldır bu sporu yapıyorum. 5 Dünya, 4 Avrupa şampiyonam var. O yarışmalarda da aynı pozisyonda aynı şekilde atış yaptım”
“Vücudumu daha stabil ve dengede tutabilmek için elim cebimde atış yapıyorum. Atış pozumun bu kadar konuşulacağını da hiç beklemiyordum. Ben de açıkçası çok şaşırdım. Yurt dışındaki arkadaşlarım da atış pozumun çok konuşulduğunu söyledi. İnanın beklemediğim bir şeydi. Japonya’dan ‘Ülkemizde çok meşhur oldun’ diye mesajlar geliyor.”
“Sırbistan’da da aynı şekilde çok konuşuluyormuşum. Birinci olan Sırp arkadaşım beni aradı, “Birinciliği biz aldık ama en çok sen konuşuluyorsun. Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız karıştırılmış gibi’ dedi.”
Kaynak: TELE1
Haber Amerika’dan, satış İngiltere’den, takip Kanada’dan, köprüler bizden16 izlenme
Merkez Bankası'nın rezervlerine neler oluyor? Üç haftada 8,5 milyar eridi gitti46 izlenme
Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu!17 izlenme
Cübbeli bir çığır daha açtı ! Erkeklerin başı açık gezmesi çok günahmış !1197 izlenme
Genç teğmenler 'düzenlemelerin' gölgesinde mezun oldu25 izlenme
31 Mart'ta seçimi kazanan CHP'li başkan, MHP’nin 30 yıldır yönettiği belediyedeki bankamatik memuru 30 kişiyi işten çıkarıp ifşa etti!29 izlenme
Zelenskiy: 'Rusya, 18 günde Çeçenistan savaşından daha fazla kayıp verdi'59 izlenme
Maddi durum beklentisi tepetaklak: Tüketici güveninde tarihi düşüş!50 izlenme