Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzalanan protokollerle okullara giren vakıfların, küçük yaştaki öğrencilere yaptığı cemaat propagandası, ders materyalleriyle bir kez daha gözler önüne serildi. Nurcu Hizmet Vakfı’nın MEB ile Temmuz 2014’te imzaladığı, “Değerler Eğitimi Verilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında öğrencilere Said Nursi propagandası yaptığı öğrenildi.
SAİD NURSİ’NİN SÖZLERİ
BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, değerler eğitimi yıllık planı, EylülHaziran dönemini kapsayacak şekilde dokuz başlıkta oluşturuldu. Hemen her başlık altında Nur Cemaati’nin kurucu lideri Said Nursi’nin propagandasının yapıldığı metinlerde sık sık cemaat liderinin sözlerine yer verildi.
Birçok defa yargıya taşınan protokol çerçevesinde, OcakŞubat aylarında, “Sabır, Hastalık ve Musibetin Anlamı” konuları işlendi. Küçük yaştaki öğrencilere okunan metinlerde hastalık “Allah’tan gelen güzel şey” olarak tanımlandı.
ÖLÜMÜN NİMET YÖNÜ
Hizmet Vakfı’nın, örgün eğitimi kapsayan kısmın yürütmesi Ağustos 2018’de yargı kararıyla durdurulan protokol ile çocuklara, “Ölüm” kavramı da anlatıldı. Ölümün “Nimet” olarak tanımlandığı metin şöyle devam etti: “Ölüm, dünya hayatının muhasebesinin yapılacağı, yapılanların karşılığının görüleceği, mükafat ve cezanın alınacağı hayatın başlangıcıdır.”
Said Nursi’nin yazdığı Risalei Nur’dan bölümler de öğrencilere okundu.
İmamoğlu eylemlerinde namı tüm dünyaya yayılan Pikachu, Antalya'daki "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde de ortaya çıktı19 izlenme
AKP'li belediye başkanından 'imarda rant' itirafı! "Fakir, fukaranın parasını veriyorum"33 izlenme
İnce'den Bakan Tekin'e tokat gibi yanıt: "Nankör Yusuf"10 izlenme
Spor Toto imam hatip okulu yaptırdı, ortalık karıştı: Şeytan işi pislik!181 izlenme
Tanal'ın paylaştığı fotoğraflardaki araçlar kimin?22 izlenme
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili korkutan açıklama: "Daha da artacak"38 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'iddianame' çağrısı: "Masal anlatmayı bırak"24 izlenme
İhracatçı seçimlerinde büyük olay32 izlenme
Erbakan, AKP'den üç başkan daha transfer etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret ve memur maaşı açıklaması
Fatih Altaylı, İlber Ortaylı vefat edince arkasından konuşanlara yanıt verdi! "Böylesine ahlaksızca iftiralar..."
Sınırlardan nasıl geçtiklerini izliyorduk, Afgan kaçaklar artık canlı yayınlara konuk oluyor!