Türkiye’nin bir çok noktasında AKP desteğiyle faaliyet gösteren tarikat yapılanması İsmailağa için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü imzasıyla “seferberlik” ilan edildiği ortaya çıktı.
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Hasan Gedik’in imzası ve “Kuran Kursu Öğrenci Kayıt İşlemleri Broşürleri” konu başlığıyla okullara gönderilen yazıda, İsmailağa’ya ait Kuran kursunun tanıtım broşürlerinin ilkokul, ortaokul ve imam hatip Ortaokulu ile imam hatip liselerine duyurulması istendi.
Odatv‘den Mert Taşçılar’ın haberine göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısında cemaatin, broşürlerinin okullardaki ilan tahtalarına asılması ve el broşürlerinin dağıtılması istendi. Üstelik Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, broşürlerinin görünür yerlere asılarak, öğretmenlere, personellere, velilere ve öğrencilere duyurulmasını istedi.
Laiklik ilkesi çiğnenerek devletin tarikat faaliyetleri için alet edildiği skandal talimat yazısıyla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya harekete geçti.
Bir soru önergesi hazırlayan Kaya, konuyu Meclis’e taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verilen önergede Kaya, “Bu olay istisna mıdır? Türkiye genelinde uygulanmakta mıdır?” diye sordu.
Kaya önergesinde şunları sordu:
– Anayasamızda din eğitim ve öğretiminin nasıl verileceği açıkça yer almışken, çocuklarımızın cemaat ve tarikatlarla ilişkili yapıların eline teslim edilmesi görevi kötüye kullanmak değil midir?
– Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimle ilgili olmayan bir kurum olan Fatih İlçe Müftülüğünün taleplerini, hangi yetkiyi kullanarak okullara göndermiş ve gereğinin yapılması için talimat vermiştir?
– Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, çocuklarımızı “İsmailağa Kur’an Kursu”adı altında faaliyet yürüten, cemaat ve tarikatlarla ilişkili yapılara yönlendirmesi suç değil midir?
– Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan Müftülüklerin faaliyetlerini, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarımızda yürütmesindeki amaç nedir?
– Bu olay istisna mıdır? Türkiye genelinde uygulanmakta mıdır?
– Milli Eğitim Bakanlığımız sorumlular hakkında bugüne kadar bir işlem yapmış mıdır? Yapmamışsa, bir işlem yapacak mıdır?
İşte gönderilen talimat:

https://gazetemanifesto.com/2019/okullaramebimzalitalimatismailaganinkurslarinitanitin267547/
Doğalgaz zammını İmamoğlu’nun yaptığına inanıyordu, AKP’nin yaptığını öğrenince kıvırmak için elinden geleni yaptı!135 izlenme
Türkiye'de Ukrayna devletinin 5 milyon dolar dolandırılmasında belgeler ortaya çıktı!80 izlenme
Güllü cinayetinde skandal itiraf!51 izlenme
Açılış töreninde kriz: ‘AK Parti’ yerine ‘AKP’ denilince AKP’li başkan sahneye çıkmadı11 izlenme
Limanlarla ilgili düzenleme Meclis’ten geçti! Sözleşme süreleri 49 yıla uzatılacak42 izlenme
Fatih Altaylı'dan Starbucks protestolarına tepki: "Bu manyaklık bize özgü, diğer hiçbir Müslüman ülkede böyle sapıkça bir durum ortaya çıkmıyor"33 izlenme
İran'ın İsrail'e misilleme olarak fırlattığı füzeler Tel Aviv semalarında görüntülendi73 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 8.426 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.220.549'a, can kaybı da 46.970’e yükseldi!55 izlenme
AKP'li vekilden bir skandal daha! Dizinin dibindeki 91 bin liralık çantasıyla depremzedenin evinde geçim derdi dinledi!
DEM Partili vekilden Narin cinayetine ilişkin tartışma yaratacak açıklama
Sinan Ateş'in ailesine saldırı! Bahçeli grup toplantısında tehdit etmişti
Ahmet Şık'tan Ali Yerlikaya'ya: "Rüşvet ilişkisine giren polis şefi nasıl görevine devam ediyor?"