Beştepe’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve bürokratların katılımıyla yapılan Corona virüsü (Covid19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı sona erdi.
Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından Corona virüsü ile ilgili alınan tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, küresel bir salgın haline gelen Corona virüsüne karşı Türkiye'nin etkin ve başarılı bir mücadele verdiğini söyleyerek, bundan sonrada alınacak tedbirlere ilişkin bilgiler verdi.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tedbirler paketi kapsamında bir dizi kararlar alındığını açıklayan Kalın, şu ifadeleri kullandı:
* İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak.
* Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir.
* Bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler alınacak.
* Spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Spor faaliyetlerinde böyle bir kalabalık ortamın alışmaması açısından bu kararın isabetli olduğunu ifade etmek isterim.
“KAMU GÖREVLİLERİNİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI İZNE TABİ OLACAK”
* Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi imzalandı. Fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacak.
* Tedbirlerin titiz bir şekilde uygulanması noktasında kamu görevlileri de üzerine düşeni bu mekanizma vesilesiyle yerine getirmiş olacaklar. Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışları konusu da gündeme alınan başlıklardan birisiydi.
* Bizim tavsiyemiz fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri yönündedir.
* Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da mutlaka kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri, yani karantina altı almaları büyük önem arz etmektedir.
* Tiyatro ve sinemalar hakkındaki karar Turizm Bakanlığınca verilecek.
Sinpaş neden vergi vermediğini açıkladı, okuyan ‘pes artık arkadaş’ dedi!36 izlenme
‘Milli Eğitim, Andımız kararını 30 gün içinde uygulamak zorunda’90 izlenme
Cami deposundan Atatürk posteri ve Türk bayrağını çaldılar!139 izlenme
Ahmed Şara hakkında suç duyurusunda bulunacaktı: Savcılıkta tutuklandı!22 izlenme
AKP'den MHP adayı için 'Dilber'li klip! AKP ve MHP arasında tansiyon yükseldi88 izlenme
Bu anket damadın başını ağrıtır171 izlenme
İlk kez ortaya çıkan görüntüler: Depremden 6 saat sonrası Hatay Antakya44 izlenme
Türk doktorlara Almanya için bu soruları soruyorlar: İşte TUS yerine FSP’nin detayları38 izlenme
İşte miniklerin kahvaltısı: 3 zeytin, iki parça peynir
İşte hizmet budur ! İstanbul Acıbadem'de sel sonrası yolda balık görüldü !
AKP İl Danışma Toplantısı'nda 'Çevrenizde kim varsa üye yapın' çağrısına AKP'li üyeden şok itiraf! 'Olmuyorlar, 'Siz bize yalan söylüyorsunuz' diyorlar'
Diploması sahte çıkan Osmanlı torunundan tuhaf savunma