Geçen hafta Türkiye’nin gündemine oturan okulda haremselamlık oturma düzeni haberini Cumuhuriyet ortaya çıkarmıştı. Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı göndererek baskı kurmuştu.
Konuyla ilgili Eğitimİş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Bu gerici müdürün derhal görevden alınmasını istiyoruz. Böyle bir anlayış okul yöneticisi olamaz” diyerek tepki göstermiş, haber uzun süre sosyal medyanın da gündemine oturmuştu.
Akın'ın görevden alınmasının ardından bir skandal haberi de İzmir'den gelmişti. İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir imamhatip lisesinde "kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim görmesi" yönünde öğretmenlere talimat verdiği ileri sürülmüştü.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin aktardığına Akın görevine geri döndü. Yetkililer, “Devlet Memurları Kanunu’nun 144. Maddesi gereğince görevine iade edilmiş olup soruşturması devam etmektedir” açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet’in 22 Mart’ta gündeme getirdiği haberin ardından, Akın 23 Mart’ta görevinden uzaklaştırılmıştı. Böylece Akın görevinden 5 gün uzak kalmış oldu.
Eğitimİş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, müdürün göreve iade edilmesine sert tepki gösterdi.
Çocukların ortaçağcı anlayışa teslim edildiğinin altını çizen Toy, şöyle konuştu:
"Ortada karma eğitimi kaldırmaya yönelik resmi yazı düzeyinde bir kanıt varken, henüz soruşturmanın tamamlanmasını bile beklemeden Haydar Akın’ı müdürlük görevine iade eden MEB, bu kararıyla yandaş sendika Eğitim BirSen tarafından sahte mülakatlarla yönetici koltuğuna oturulan tüm yandaş yöneticilere, okulları medreseye dönüştürmeleri yönünde talimatı vermiştir. On binlerce okulumuz, milyonlarca çocuğumuz için ortaçağ düzenine geçişin talimatı verilmiştir. Bu kafa Taliban kafasıdır. Milli Eğitim Bakanı koltuğunu korumak için tarikatların günlerdir süren baskısına boyun eğmiş, çocuklarımızı ortaçağcı anlayışa teslim etmiştir."
Financial Times: AKP ve Erdoğan için en zoru olacak169 izlenme
Asgari ücret için "bizim kırmızı çizgimiz" şeklinde verdiği rakam sonrası tepki çeken Ergün Atalay dan yanıt gecikmedi. "İşçilerimiz rahat olsun"27 izlenme
ORC'den son anket: Kılıçdaroğlu arayı açıyor38 izlenme
Fırat’ın doğusuna kara harekâtı başladı115 izlenme
Son Halife Abdülmecit Efendi'nin hilafeti satmaya çalıştığı ortaya çıktı!120 izlenme
Turhan Çömez, Bakana meydan okudu: "O buğdaylar küflenmediyse istifa edeceğim küflendiyse sen istifa edecek misin?"31 izlenme
Akan sular kesilince Süleyman Özışık sıkı muhalif oldu! 'Yani bakıyorum iktidarın icraatlarına, bir de muhalefetin söylediklerine bakıyorum. Bu iktidarın gitmesi lazım kesin net'46 izlenme
Vergi artışları yine dar gelirliyi vurdu: Marketlerde etiketler değişmeye başladı30 izlenme
Hizbullah'tan AKP'ye "Akıllı olun, dolara da cemaatlere de dokunmayın!"
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi: "10 Kasım’ın ara tatile getirilmesi kasıtlı davranış"
Tarsus Belediyesi'nde kadrolu işçi maaşlarına yüzde 100 zam
Avrupa Komisyonu'ndan 'İmamoğlu' tepkisi! Hakan Fidan görüşmesi iptal edildi